Foto: KURIR

Babić: Rekonstrukcija vlade tokom jula

"Ne bih licitirao ni imenima ni brojem ministara niti državnih sekretara, direktora javnih preduzeća...ali ta rekonstrukcija će biti kadrovska ne samo promena šminke, podvukao je Babić

Politika
> 03:24h

BEOGRAD - Zamenik šefa poslanika Srpske napredne stranke Zoran Babić očekuje da će do rekonstrukcije vlade doći tokom jula, verovatno u narednih 15 do 20 dana i ističe da će ona biti suštinska, a ne kozmetička.

"Neozbiljno bi bilo ako bih sada rekao da će se rekonstrukcija desiti u narednih nekoliko dana, ali pozivam se na reči prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da će do rekonstrukcije doći tokom jula i verujem da će to biti za 15 do 20 dana", rekao je Babić novinarima u parlamentu.

Ističući da će rekonstrukcija biti suštinska a ne kozmetička kao što je, kako je ocenio, bilo u nekim prethodnim vremenima, Babić je rekao i da će obuhvatiti ne samo ministre već i državne sekretare, pomoćnike. On je naveo da ne može da precizira kada će tačno biti zakazana sednica Glavnog odbora SNS ali i dodao da će se to desiti uskoro i da će na njoj tema biti izveštaj o radu svih onih koje je SNS postavila uz podsećanje da su ti izveštaji završeni.

Na pitanje čijim radom nisu zadovoljni u SNS, Babić je odgovorio da unutar stranke postoji dogovor da se sve zamerke na račun funkcionera prvo iznesu na sednici Glavnog odbora a ne u medijima i dodao da će nakon te sednice predsednik stranke ili neko od potpredsednika izaći sa konkretnim stavom.

"Ne bih licitirao ni imenima ni brojem ministara niti državnih sekretara, direktora javnih preduzeća...ali ta rekonstrukcija će biti kadrovska i suštinska a ne samo promena šminke", podvukao je Babić.

Na pitanje da li očekuje da i drugi partneri vladajuće koalicije pristupe rekonstrukciji, Babić je odgovorio da to jeste poziv i drugima da uvedu sistem prolaznih vremena, rekavši da bi to trebalo da za sve buduće vlade bude pravilo, a ne izuzetak.