Istraga

REKOVAC: Dvojica mladića iz Jagodine izgorela u audiju?!

Policiju u Jagodini, u devet časova, pozvali su slučajni prolaznici, koji su videli zapaljena tela u vozilu, od kojeg je ostala samo školjka, a zanimljivo je da registarske tablice nisu mogle da se prepoznaju

Crna Hronika
> 18:38h

REKOVAC - U ataru sela Ratković, opština Rekovac, policija je jutros pronašla spaljeno vozilo, ali nije mogla da potvrdi saznanja da su u automobilu dva ugljenisana tela. Na mestu događaja su pripadnici Policijske uprave i istražni sudija Višeg suda u Jagodini i u toku je uviđaj, saopštila je PU u Jagodini, Slučajni prolaznici, koji su policiju pozvali u devet časova, su rekli da je reč o automobilu marke "audi" i da se u njemu nalaze dva ugljenisana tela.

Na mestu događaja već se proširila vest, koju niko nije mogao da potvrdi ili demnatuje da su u vozilu bila dvojica mladića iz jagodine. Pošto na mestu uviđaja nisu pronađeni nikakvi dokumenti, obdukcija bi trebala pokazati zapravo o kome se radi.

Zamenik višeg javnog tuzioca u Jagodini Miomir Vasić izjavio je danas da je prijavljen nestanak dve osobe, ali da ne može da kaže da li su njihova tela jutros nađena u jednom izgorelom automobilu.

Dodao je da će se to znati posle analize DNK uzete iz tih tela. Vasić je rekao da su dvojica meštana prijavila da je jedan automobil izgoreo u selu Ratković, kod Rekovca.

Istražni sudija višeg suda Jasminka Belisavljević kaze da je automobil marke "audi" toliko izgoreo, da se ne raspoznaju ni boja, ni registarske oznake: "To je jedna izgorela masa i jedva se vidi da su nekad bila kola",

Zanimljivo je da čak ni registarske tablice nisu mogle da se prepoznaju.

Portparol Policijske uprave u Jagodini Gordana Cvetić izjavila je da ona "to u ovom trenutku ne može da potvrdi". "Automobil je u takvom stanju da to ne mogu da vam potvrdim, ali čim stignu informacije sa mesta događaja i kako budu stizale, ja ću vas obaveštavati", rekla je Cvetić.

Prema rečima meštana Ratkovića, koji su pozvali policiju, automobil je potpuno uglejnisan a unutra su bili "neki ostatci".

- Videla sam u daljini plamen od skoro pola metra i pomislila sam da neko nešto pali u polju. Vratila sam se u sobu. Nisam čula nikakav prasak. To se desilo sinoć negde oko 22 sata - kaže Snežana Ristić i dodaje da je Ratković mirno selo i da se tako nešto nije desilo nikada.

Automobil je u jutarnjim satima pronašao meštanin Ratkovića koji je krenuo u šumu po drva.

- Video sam između drva nešto crno veliko. Prišao sam i šokirao se. Unutra se videlo na oba sedišta nešto, pomislio sam da su ugljenisani ljudi, šta drugo. Osećao se neki užasan miris. To nisu ljudi iz našeg sela. U Ratkoviću niko ne vozi takva kola - rekao je on.

Predsednik Skupštine opštine Rekovac Goran Đorđević potvrdio je da je policija u ataru sela Ratković pronašla dva ugljenisana tela u spaljenom automobilu marke audi.

- Do sada niko iz Levča nije prijavio nestanak nekog svog bližnjeg, pa je verovatno reč o licima van naše opštine, dodao je Đorđević.

http://www.youtube.com/watch?v=LHVI_YQ31sw