Foto: Dragan Kadić

Ugovori novajlija Zvezde sa procentima

Kokeza dovodio igrače, Čović pravio ugovore

Ninković ima 50 odsto od svakog transfera u inostranstvo koji je veći od 600.000 evra, a veoma skup igrač je Slovenac Nejc Pečnik

Fudbal
> 00:00h

Crveno na belo. Čelnici Crvene zvezde zadovoljni su urađenim u prelaznom roku, mada će dolazaka i odlazaka iz Ljutice Bogdana do kraja avgusta sigurno biti. Navijački sajt crveno-belih RSB, blizak upravi kluba, objavio je vrednosti transfera i procente od naredne prodaje svih fudbalera koji su do sada potpisali za Crvenu zvezdu. Đorđe Rakić prvi je ove sezone potpisao za Zvezdu, a njegov transfer realizovao je Slaviša Kokeza. Napadač je došao kao slobodan igrač, a po sezoni će zarađivati 100.000 evra. Ukoliko bude prodat u inostranstvo, Zvezdi će pripasti 85, a igraču 15 odsto od transfera. Nikola Mijailović takođe je stigao bez obeštećenja, uz asistenciju Slaviše Kokeze. Imaće godišnju platu od 180.000 evra, uz bonuse za plasman u Evropu, osvajanje kupa i titulu. Ako ode u inostranstvo, celokupno obeštećenje pripašće klubu. Nejc Pečnik bio je treće pojačanje. I on je došao kao slobodan igrač, potpisao je na dve godine, a po sezoni će zarađivati 225.000 evra. U slučaju transfera Zvezdi će pripasti 85, a njegovoj agenciji 15 odsto. Transfer u ime Zvezde ostvarili su potpredsednici Čović i Kokeza, direktor Stojadinović i zamenik genseka Pantović. Miloš Ninković najveće pojačanje kluba godišnje će zarađivati 280.000 evra, a njegova agencija dobila je 120.000 evra. Transfer su realizovali Kokeza, Čović i Pantović. Ninkoviću će pripasti 50 odsto od svakog transfera u inostranstvo koji bude veći od 600.000 evra. On je najavio ostanak u klubu u slučaju uzimanja titule i redovnih isplata saigračima. Ako ne bude titule i fudbaleri ne budu redovno plaćani, Ninković će napustiti klub uz propisano obeštećenje i vratiti klubu svu zaradu za sezonu 2013/2014.

Fifti-fifti... Miloš Ninković i Crvena zvezda dele procenat

Procenti za Lazića i Karaklajića Omladinci Darko Lazić i Nikola Karaklajić potpisali su trogodišnji ugovor sa Zvezdom. Lazić će prve godine zarađivati 40.000 evra, druge 50.000, a treće 60.000 evra, dok će Karaklajiću pripasti 15.000 evra po sezoni. U slučaju prodaje, njihovim menadžerima pripašće 10 odsto od transfera. Ugovore je realizovao Čović, a UO ih je izglasao većinom glasova, protiv je bio samo Kokeza, koji nije želeo da menadžerima daje procenat za decu iz Zvezdine škole.

Kovačević nije bio jeftin Aleksandar Kovačević bio je peto pojačanje crveno-belih. Subotički Spartak dobiće 85.000 evra i 40 odsto od naredne prodaje, mada su Subotičani tražili 160.000 i 20 odsto. Kovačević će godišnje zarađivati samo 50.000 evra, a sve finansijske detalje s njim je ugovorio Čović.