Sin vlasnika Pinka pregazio sedamnaestogodišnju Andreu Bojanić

UBIO DEVOJKU NA PEŠAČKOM: Mitrovićev sin prošao kroz crveno sa 100 na sat!

Aleksandar Mitrović (20), vozeći brže od 100 kilometara na sat, naleteo na Andreu Bojanić (17), koja je prelazila Ustaničku ulicu

Crna Hronika
> 00:00h

BEOGRAD - Zgazio devojku, pa pobegao! Aleksandar Mitrović (20), sin vlasnika Pinka Željka Mitrovića, pregazio je preksinoć oko 23.30 Andreu Bojanić (17) na pešačkom prelazu u Ustaničkoj ulici u Beogradu! Od zadobijenih povreda Andrea je izdahnula na licu mesta, a vozaču je, posle saslušanja u policiji, određeno zadržavanje do 48 sati. - Mitrović je vozio BMW X6 i velikom brzinom je išao niz Ustaničku ulicu iz pravca Bulevara kralja Aleksandra. Kad je došao do pešačkog prelaza, gde postoji i semafor, pojavila se devojka, koja je prelazila ulicu. Automobil je naleteo na Andreu, koja je od siline udarca odletela čak 30 metara - kazao je naš izvor iz istrage. Nije se zaustavio Nakon udarca Aleksandar se nije zaustavio, već je, ne smanjujući brzinu, produžio ka Dušanovcu! - Aleksandar je vozio još kilometar i tek onda se zaustavio. Prema našim saznanjima, odmah je pozvao oca i ispričao šta se desilo, a tek dva i po sata posle nesreće došao je u beogradsku policiju u prisustvu advokata i oca Željka, koji je u četvrtak oko 22.30 doputovao iz Londona. Videlo se da je dečko izbezumljen i u šoku. Nije bio bahat i sarađivao je s policajcima. Odmah mu je urađen alko-test, kojim je utvrđeno da mladić nije bio pijan. Urađena mu je i analiza krvi i utvrđeno je da nije bio ni pod dejstvom narkotika - kaže naš izvor. Očevici tragedije kažu da je devojka prelazila ulicu na pešačkom prelazu, a prema našim saznanjima, Mitrović je prošao kroz crveno svetlo. - BMW se iznenada pojavio, jednostavno se sjurio niz Ustaničku ulicu! Mislim da je išao oko 100 kilometara na sat, iako je u toj ulici ograničenje 40 kilometra na sat. Devojka nije imala nikakve šanse da ga izbegne - kaže očevidac. Krv tekla niz ulicu Naš sagovornik dodaje da se iznenada čuo jak udarac i vrisak. - Odmah sam pogledao kroz izlog svoje radnje i video patike koje padaju na pešački prelaz! Izašao sam i video devojku, čija je glava bila bukvalno unakažena! Krv je tekla ulicom. Nikad neću zaboraviti taj prizor - rekao je radnik iz obližnje prodavnice.

Vozio prebrzo... Aleksandar sa majkom Sonjom i ocem Željkom

Andrea Bojanić

Preti mu maksimalno 12 godina robije Svi prikupljeni dokazi ukazuju na to da je Mitrović prošao kroz crveno svetlo na semaforu! - Njemu se na teret stavlja teško delo protiv bezbednosti saobraćaja sa smrtnom posledicom, a za to je zaprećena kazna od dve do 12 godina robije - kaže naš izvor iz Tužilaštva. Mladog vozača bi danas trebalo da sasluša sudija. - Ukoliko snimci s kamera i veštačenje pokažu da je na semaforu bilo zeleno svetlo, delo koje se Aleksandru stavlja na teret biće prekvalifikovano - potvrđuje naš izvor iz Tužilaštva.

Devojka se iznenada pojavila Aleksandar Mitrović rekao je policiji da je vozio umerenom brzinom i da je devojka iznenada izletela na pešački prelaz. - Rekao je da je vozio 60-70 kilometara na sat. Video je devojku koja je iznenada istrčala, kočio je i svirao joj, ali nije uspeo da je izbegne. Kad je shvatio da ju je pregazio, uspaničio se i nastavio da vozi - kaže naš izvor iz istrage.