Foto: Beta

Završen Glavni odbor URS

Dinkić, Kalanović i Grubješić stavili mandate na raspolaganje stranci

Ministri u vladi iz redova URS danas su stavili svoj ministarski mandat na raspolaganje članovima GO stranke

Politika
> 11:06h
FOTO: Beta
FOTO: Beta
FOTO: Beta
FOTO: Beta

BEOGRAD - Glavni odbor Ujedinjenih regiona Srbije na kome su troje ministara stavili mandate stranci na raspolaganje završen je oko 15 časova. Posle zatvorenog dela sednice niko od zvaničnika stranke nije davao izjave, a kako je najavljeno iz URS, medijima će biti prosleđeno saopštenje o zaključcima Glavnog odbora

Podsetimo, predsednik Ujedinjenih regiona Srbije i minisar finansija i privrede Mlađan Dinkić poručio je danas da ta stranka neće biti prepreka za suštinsku i delotvornu rekonstrukciju vlade, jer građani s pravom od vlade očekuju više.

Dinkić je Glavnom odboru dao svoj mandat na raspolaganje i pozvao ga da ovlasti Predsedništvo stranke za donošenje odluka u procesu rekonstrukcije vlade.

"Vi ste me predložili na mesto ministra i vi odlučujete o mom mandatu ministra", poručio je Dinkić članovima GO URS.

Dinkić je poručio da će otvoreno u predstojećoj sedmici razgovarati sa koalicionim partnerima i da neće upućivati poruke preko neimenovanih izvora.

"Očekujem da ćemo u nedelji pred nama definisati programske ciljeve, da ćemo kritički i racionalno analizirati učinke i rad svih ministara u vladi, ali svakako nećemo učestvovati u rekonstrukciji koja se konstruiše u tabloidima, jer nas u vladu pre godinu dana nisu pozvali neimenovani izvori već Ivica Dačić i Aleksandar Vučić",rekao je Dinkić na sednici Glavnog odbora URS.

Lider URS je istakao da je potrebno podići lestvicu kako bi vlada bila efikasnija i uspešnija, a tome treba prilagoditi i njen kadrovski sastav, jer vladi će biti potrebno više energije i stručnosti u vođenju javnih poslova.

I ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave Verica Kalanović danas je stavila svoj ministarski mandat na raspolaganje članovima GO URS-a, kao što je to učinila i potpredsednica vlade zadužena za evropske integracije Suzana Grubješić.

Kalanović je, podnoseći izveštaj o radu ministarstva na čijem je čelu, na sednici GO URS-a rekla da će sutra izveštaj o radu podneti premijeru Srbije Ivici Dačiću i da će ga staviti na sajt ministarstva.

"Stavljam vam na raspolaganje mandat, jer smatram da mi kao URS o tome treba da odlučujemo", rekla je Kalanović obraćajući se članovima GO URS u opštini Stari Grad.

Ona je dodala da je rekonstrukcija vlade sigurno "top tema" i da se od svih očekuje sumiranje i realno sagledavanje učinjenog, ali i onoga što nije urađeno.

"Stojim iza onoga napisanog u programu Ujedinjenih regiona Srbije. U životu poslovi moraju da se završavaju, sagledavaju svoja i tuđa iskustva i na vreme planiraju nova", rekla je Kalanović.

Zamenik predsednika URS Veljorub Stevanović izjavio je danas da su odnosi u vladajućoj koaliciji korektni što nije bio slučaj u ranijim vladama, a da su Mlađan Dinkić, Suzana Grubješić i Verica Kalanović najbolje rešenje za funkcije na kojima se nalaze i da na njima treba da ostanu.

"Možemo li da ponudimo bolje? Siguran sam da ne. Ne treba eksperimentisati sa nečim što je više nego pozitivno, time što ćemo zarad nekih personalnih promena da napravimo nešto za medije i narod, pa da to deluje populistički", rekao je Stevanović.

Glavni odbor Ujedinjenih regiona Srbije na kome će biti reči o rekonstrukciji vlade počeo je danas oko 12 sati, u opštini Stari grad.

Ta stranka je najavila da će članovi vlade Mlađan Dinkić, Suzana Grubješić i Verica Kalanović na sednici podneti izveštaje o radu u prvih godinu dana rada vlade.Dinkić, Grubješić i Kalanović će izveštaje o radu predstaviti na otvorenom delu sednice.

http://www.youtube.com/watch?v=9q8ByfdXh2A