Foto: Facebook

Struka su mu saobraćajne nesreće

Sina Željka Mitrovića brani advokat Petre Cvijić!

Mitrovićev advokat Milenko Milisavljević ima bogato iskustvo u slučajevima tragičnih udesa i zastupa i TV voditeljku RTS , a branio je i bivšeg vozača vlade Dževida Fazlijovskog

Crna Hronika
> 00:00h

BEOGRAD - Aleksandra Mitrovića, sina vlasnika RTV Pink Željka Mitrovića, koji je u saobraćajnoj nesreći u četvrtak uveče u Ustaničkoj ulici BMW X6 udario Andreu Bojanić ( 17) koja je preminula na mestu nesreće, zatupaće poznati advokat Milenko Milisavljević, koji je zastupao i Petru Cvijić.

Mitrovićev advokat Milenko Milisavljević ima bogato iskustvo u slučajevima tragičnih udesa. On zastupa i TV voditeljku Petru Cvijić, koja je izazvala saobraćajnu nesreću sa smrtnim ishodom. Takođe, zastupao je i Dževida Fazlijovskog, vozača tadašnjeg ministra za rad Slobodana Lalovića, koji je maja 2004. službenim " pežoom 407" pregazio Anitu Kostov. Prvi osnovni sud osudio ga je tafa na godinu dana zatvora jer je utvrđeno da je na pešačkom prelazu kod Kalemegdana udario Kostovu.

Anita je zadobila tešeke povrede i pala u komu, a vozač se posle 45.minuta predao policiji. Tada mu je izmereno 0,18 promila alkohola u krvi.

Optužni predlog Aleksandra Mitrovića tereti da je proleteo na crveno svetlo, pa će on biti suočen sa ozbiljnim optužbama. Ceo slučaj je sada prebačen na višu instancu, pa tek slede detaljna veštačenja o brzini, svetlu na semaforu, a utvrdiće se i verodostojnost izjave očevidaca nesreće.

Istražni sudija je u subotu popodne posle saslušanja Aleksandru Mitroviću odredio pritvor od 30 dana zbog težine krivičnog dela koje mu se stavlja na teret i mogućnost uticaja na svedoke.