Foto: Facebook

Apeli urodili plodom

SLOBODNA: Silovana Norvežanka može da napusti Dubai

Norvežanka Marte Debora Dalelv, koja je pre četiri meseca silovana u Dubaiju gde je bila na poslovnom putu, i gde je osuđena je zbog vanbračnog seksa na 16 meseci zatvora, ipak će moći da napusti Emirate

Planeta
> 07:20h

DUBAI - Norvežanka Marte Debora Dalelv, koja je pre četiri meseca silovana u Dubaiju gde je bila na poslovnom putu, i gde je osuđena zbog vanbračnog seksa na 16 meseci zatvora, ipak će moći da napusti Emirate, što je potvrdio i ministar spoljnih poslova Norveške Espen Vart Eeide.

Njen napadač je osuđen na 13 meseic zatvora, a ceo slučaj je izazvao pravu buru u svetskoj javnosti i pokrenuo ponovo rasprave na temu prava žena u Emiratima.

Podsetimo, Dalelv je ispričala da je sa većom grupom svojih kolega izašla uveče u provod. Po povratku, pristala je da je jedan od kolega isprati do hotelske sobe, jer je bila u "alkoholisanom stanju". Dalelvova je rekla da tog kolegu poznaje i da rade zajedno od 2011. godine.

"Zatim me je odveo do svoje sobe. Ja sam rekla "Ovo nije moja soba", a on je kazao "Ne ovo je moja soba"", rekla 24-godišnja Norvežanka i dodala da je kolegi jasno rekla da ne želi da uđe u njegovu sobu. Ona je rekla da je potom taj kolega uhvatio za torbu i pokušao da je uvuče u sobu.

"Pomislila sam da moram da smirim situaciju. Ušla sam da popijem čašu vode i to je poslednje što se sećam. Probudila sam se ujutru silovana", kaže Dalelvova.