Foto: Fss

U19: Srbija danas protiv Gruzije

ORLIĆI: Prva meč-lopta za polufinale EP!

U slučaju da pobede na večerašnjem meču (17.30), „orlići“ će se plasirati među četiri nabolje ekipe u Litvaniji

Fudbal
> 13:12h

Samo napred! Omladinska reprezentacija Srbije, igrači ispod 19 godina, odigraće danas (17.30, Eurosport 2) protiv Gruzije ključnu utakmicu u grupi B za plasman u polufinale Evropskog prvenstva u Litvaniji. Posle pobede nad Turskom u prvom kolu, novi uspeh približio bi „orliće“ Ljubinka Drulovića završnoj rundi takmičenja, iako selektor ne dopušta trčanje pred rudu. - Zahtevao sam od igrača da ne podlegnu euforiji. Ostajem pri tome što sam rekao pre turnira - da nismo favoriti i da će svaki rezultat biti uspeh. Sada, međutim, situacija je pod našom kontrolom i nadam se da ćemo znati da iskoristimo šansu - rekao je Drulović za sajt FSS. Tokom godine Drulovićev tim razvio je veliko rivalstvo s današnjim protivnikom, jer su u 2013. godini već odigrali dva meča. Na turniru u Portugalu naši momci su bili bolji savladavši ih rezultatom 2:1, ali su u Staroj Pazovi Gruzijci pobedili sa 1:0 u prijateljskom meču.

- Ozbiljna su ekipa, veoma borbena, s nekoliko zanimljivih individualaca. Već su izbacili Engleze, Irce i Belgijance, a sada su i remizirali s Francuzima. Najbolje ih poznajemo i zato bih voleo da zajedno prođemo u polufinale ako je to uopšte moguće. Verujem da će u našem trećem meču odlučivati nijanse - rekao je Drulović. (D. P.)

Drulović: Gruzija je ozbiljan tim čim je remizirao s Francuskom

Pavlovski: Ništa nije gotovo Kapiten Marko Pavlovski poručuje da njegov tim ostaje na zemlji jer jedna pobeda nije rešila pitanje plasmana u četiri najbolje ekipe. - Pokazali smo da možemo mnogo i da samo od nas zavisi koliko ćemo daleko dogurati u Litvaniji. Protiv Turske smo delovali kao prava ekipa, borili smo se jedan za drugoga i to nam se na kraju isplatilo. Ništa nije gotovo, svesni smo da nas očekuju još dve teške utakmice - rekao je Pavlovski.