Neverovatan postupak osoblja Jata

SKANDALOZAN NEMAR: Stjuardese zaboravile dete na aerodromu!

Devojčica Mihaela Bojić (6) sama izašla iz aviona i pronašla svoj prtljag iako su roditelji „Jatu“ platili 35 evra da je neko isprati

Društvo
> 00:00h

BEOGRAD - Kako bi prošli da nisu dodatno platili?! Devojčica Mihaela Bojić ima samo šest godina, ali je uspela sama da se snađe na beogradskom aerodromu kada su na nju zaboravile neodgovorne stjuardese. Naime, roditelji su je 8. jula poslali iz Ciriha za Beograd letom kompanije „Jat“ i, pošto je mala a putovala je sama, uz kartu platili pratnju stjuardese, koja košta još 35 evra. Međutim, stjuardese nisu ispoštovale svoj deo posla, pa su malenu ostavile da se sama snađe! Mihaelin otac Oliver Bojić priča za Kurir nemilo iskustvo s „Jatom“. Dočekali je ujak i baka - Supruga i ja smo ispratili ćerkicu na avion iz Ciriha za Beograd osmog jula. Pošto je morala sama da putuje, mi smo joj detaljno objasnili kako da se snađe i, naravno, doplatili smo 35 evra za pratnju stjuardese. Na aerodromu u Beogradu Mihaelu su sačekali ujak i baka. Kad smo se čuli telefonom da bi nam javili da je stigla, šurak mi je rekao da je Mihaela sama došla do terminala! Prvo sam pomislio da se šali jer nisam mogao da pomislim da se tako nešto stvarno desilo, ali onda sam shvatio da je on potpuno ozbiljan. Ispostavilo se da su stjuardese pustile dete od šest godina da samo izađe iz aviona, uzme svoj prtljag i dođe do terminala, iako su za to bile plaćene - priča za Kurir zabrinuti roditelj. Snašla se Kako kaže, hrabroj devojčici je jedna stjuardesa u avionu dohvatila ranac, a za sve ostalo Mihaela se sama snašla. - Dete je dobilo ranac, stavilo ga na leđa i samo izašlo prateći druge putnike. Za njima je Mihaela išla sve do trake s prtljagom. Tamo je prepoznala svoj kofer i zamolila jednu devojku da joj ga dohvati. Na proveri pasoša joj je takođe pomogao neko od putnika, a posle toga sama je našla baku i ujaka - kaže Oliver i dodaje da je posebno uvređen ponašanjem zaposlenih u „Jatu“, koji se, kako kaže, nisu udostojili da se na bilo koji način iskupe.

Devojčica je ispraćena Iz „Jata“ tvrde da su svoj posao obavili korektno. - Nakon što je Oliver Bojić uputio žalbu „Jatovoj“ službi reklamacija, odmah se pristupilo standardnoj istrazi. Utvrđeno je da su sve „Jatove“ službe koje su tog dana bile zadužene za let iz Ciriha za Beograd svoj posao uradile prema proceduri. Stjuardese su nakon sletanja aviona devojčicu ispratile iz aviona i predale je hendling agentu na beogradskom aerodromu. Na tom letu bilo je šestoro praćene dece, a hendling agent je decu, kao i devojčicu Mihaelu, preuzeo po sletanju aviona, ispratio ih do međunarodnih dolazaka i bio s njima tokom pasoške kontrole i preuzimanja prtljaga. Ujak koga otac devojčice pominje, a koji je i čekao devojčicu, nije želeo da sačeka potpisivanje obrasca za primopredaju deteta, što je uobičajena procedura - tvrde iz „Jata“.