Foto: Nemanja Pančić

Prikupili pare iz poslovanja

Novac za Miškovićevo jemstvo obezbedila Delta!

Suma od 1,36 milijardi dinara koje je Delta holding uplatila za jemstvo da se Miroslav Mišković brani sa slobode, obezbeđena je naplatom potraživanja i optimalizacijom zaliha

Društvo
> 04:40h

BEOGRAD- Čitava suma uplaćena za jemstvo da se predsednik Delta holdinga Miroslav Mišković brani sa slobode, prikupljena je iz operatovnog poslovanja te firme u Srbiji, izjavio je izvršni potpredsednik Delte za operativne poslove Dejan Jeremić.

Na konferenciji za novinare kojoj je prisustvovao i Mišković, Jeremić je rekao da je 1,36 milijardi dinara, koliko je za jemstvo uplaćeno u državni budžet, iz poslovanja Delta agrara, Distribicije, Delta sporta, a taj novac je obezbeđen naplatom potraživanja i optimalizacijom zaliha.

Potprdsednik Delta holdinga je istakao da u jemstvu "nema novca sa Kipra ili bilo koje druge destinacije u svetu" i dodao da je "komlpiment za tu kompaniji što je jemstvo od 12 miliona evra obezbedila u roku od 72 sata".

Na pitanje kako je Delta fincionisala dok je Mišković bio u protvoru, Jeremić je rekao da nije bilo lako i naglasio da je uprava svake sedmice išla u posetu Miškoviću.

Odgovarajući na pitanje kako uprava Delte može da ide u posetu u pritvoru kad je to dozvoljeno samo advokatima i porodici, Jeremić je rekao "pa preko advokata".

Jeremić je kazao da za sedam meseci, koliko je Mišković bio u pritvoru, ni jedan poslovni parntner, među kojima su najpoznatrije svetske kompanije, kao što je Najki, Mars, BMV, ne samo da nije prekinuo saradnju, već je izrazio razumevanje za okolnosti u kojima je ta firma.

Delta holding je danas objavio da je u prvoj polovini ove godine imao prihod od 33,15 milijardi dinara, odnosno 296 milona evra.

Jeremić je rekao da je to za 10 odsto manje od plana, a za 5,6 odsto je manje nego u prvom polugodištu prošle godine.

Izrazio je uverenje da će se ostvariti plan za ovu godinu od 701 milion evra prihoda jer su, rezutati u drugoj polovini godine uvek za 10 do 15 odsto bolji nego u prvoj polovini godine.