Foto: AP

Preslušana crna kutija

ŠPANSKI MAŠINOVOĐA: Sj..o sam se, želim da umrem!

Francisko Hose Garzon posle udara rekao da se nada da "nema mrtvih i da ih neće nositi na savesti", ali je ubrzo shvatio razmere nesreće

Planeta
> 10:02h

MADRID - Španski istražitelji preslušali su crnu kutiju iz voza i čuli očajničke krike mašinovođe Franciska Hose Garzona (52)! Po izlasku iz slupane lokomotive on je izustio: - Sjebo sam se, želim da umrem - ispričali su istražitelji.

Mašinovođa je, pre vapaja rekao da se nada da "nema mrtvih i da ih neće nositi na savesti", ali je ubrzo shvatio razmere nesreće. Francisko se formalno nalazi u policijskom pritvoru, a trenutno je u bolnici. On je upravljao kompozicijom koja je u sredu pri brzini od 190 km/h iskočila iz šina i tom prilikom život je izgubilo 80 putnika, dok je 140 teže i lakše povređeno.

U Španiji je zbog katastrofe proglašena sedmodnevna žalost. Za sada nije poznato šta je sprečilo mašinovođu da zakoči voz na 80 km/h, koliko iznosi propisana brzina na pomenutoj deonici. - Iskočili smo iz šina. Šta da radim? Sje..o sam se. Želim da umrem - izjavio je Francisko.

http://www.youtube.com/watch?v=Ag_mL_7oBqs
http://www.youtube.com/watch?v=eb9KZhm58E8