Foto: Fondacija Novak Đoković

Škola Anton Skala na Senjaku

SRAMOTA: Vandali uništili igralište Novaka Đokovića!

Noću preskaču ogradu i do sada su nam polomili jednu ljuljašku. Zbog tog incidenta prinuđeni smo da unosimo sprave unutra i da ih opet ujutru iznosimo, kaže Direktorka škole Nataša Selić

Beograd
> 12:02h

BEOGRAD - Dvorište specijalne škole za decu ometenu u razvoju "Anton Skala" na Senjaku, koje je ovog proleća rekonstruisano novcem dobrotvorne fondacije Novaka Đokovića, na meti je lokalnih vandala koji noću preskaču ogradu i tu provode vreme, a bahatost su iskazali na rekvizitima koje uništavaju.

Direktorka škole Nataša Selić kaže da su, pošto je jedna ljuljaška, uništena već prvi dan po rekonstrukciji, prinuđeni da noću unose preostale ljuljaške.

U maju ove godine specijalna škola "Anton Skala" je od Fondacije Novak Đoković dobila novo igralište u čiju rekonstrukciju je najbolji teniser sveta uložio 5,5 miliona dinara.

Na do tada neuređenom zemljištu "nikle" su ljuljaške, penjalice i specijalni rekviziti, kao i košarkaško igralište. Novo igralište privuklo je i mlade iz ovog kraja koji nisu učenici škole.

Direktorka škole kaže da to ne bi bio nikakav problem da se ne ponašaju bahato.

- Noću preskaču ogradu i do sada su nam polomili jednu ljuljašku. Zbog tog incidenta prinuđeni smo da unosimo sprave unutra i da ih opet ujutru iznosimo, kaže direktorka.

Škola već ima problema sa finansijama, jer iz budžeta dobija skromnu svotu novca, a odnos prema novom parku im još dodatno otežava posao.

- Mi imamo samo jednog domara koji sve radi, nemamo para da platimo obezbeđenje i jedino što nam preostaje je da apelujemo na ljude da razumeju našu situaciju, kaže direktorka Selić.

Mališanima koji pohađaju ovu školu igralište mnogo znači i napravljeno je u skladu sa njihovim potrebama. Međutim, izgleda da lokalnu ekipu mladih to ne zanima: iza sebe svake noći ostavljaju prazne konzerve piva, opuške od cigareta, pišu grafite po klupama i uništavaju igralište...