Foto: Glas Srpske

Nikola uskoro puni 10 meseci

ZOVE MAMU: Progovorio sin majke hrabrost!

Goran Dunović, otac bebe čija je sudbina ujedinila region i obišla ceo svet, kaže da mu je Nikola ublažio veliku tugu i neizmernu bol zbog gubitka supruge Jelene

Planeta
> 18:20h

PRIJEDOR - Nikola Dunović iz Puharske kod Prijedora, sin Jelene Trikić, heroine koja je reskirala život radi majčinstva, uskoro puni deset meseci. Nasmejana, napredna i vesela beba, koja je krupne tamne oči nasledila od majke, progovora i svoje prve reči.

Jedna od njih je i ona nesvesno izgovorena... Mama. Goran Dunović, otac bebe čija je sudbina ujedinila region i obišla ceo svet, kaže da mu je Nikola ublažio veliku tugu i neizmernu bol zbog gubitka supruge Jelene.

"Ništa, nažalost, ne možemo menjati, tako se desilo, život ide onako kako mora... Sva sreća da je Nikola tu. On nam je svima velika uteha i radost. Dosta liči na Jelenu, ima njenih crta. Najvažnije je da je zdrava, mada, bogami, ponekad i ljuta beba... Ako nešto nije po njegovoj volji, ima i vriske i plača", kaže s dosta ljubavi Nikolin otac Goran.

Dodaje da se u međuvremenu, nakon brojnih novinskih tekstova o "majci hrabrost" i ogromne pažnje javnosti, sve stišalo. Ipak, povremeno, ređe nego ranije, zovu neki nepoznati ljudi, kaže čak iz daleke Australije. Pitaju kako je Nikola i nude pomoć dečaku, o čijem se odrastanju, osim oca Gorana i njegovih roditelja, posebno brine Goranova sestra Sanja.

"Ništa nam ne može biti teško kada su u pitanju njegov osmeh i vesele oči. Bitno je samo da dobro napreduje", kaže Sanja, bez čije pomoći Goran ne bi mogao.

Goran i mali Nikola često odlaze i u Drvar, kod Jelenine porodice. Tako će biti i tokom avgusta, jer je i njima Nikola velika uteha. U međuvremenu, na groblju Spasovina u Drvaru bit će podignut i nadgrobni spomenik heroini koja je 18. novembra prošle godine umrla u 33. godini, samo mesec i po nakon što je, odbivši lečenje citostaticima, donela na svet sina Nikolu. Još se čeka i da jedna od ulica usnulog Drvara, nakon prošlogodišnje inicijative, dobije ime žene koja je javnosti pokazala šta znači hrabrost.

Novac koji je Nikola dobio u nekoliko akcija pomoći je oročen. Njegov otac Goran ističe da je Nikolin i da će ga dobiti kada odraste.

"To je njegovo u svakom slučaju. Ima sve. I dovoljno odeće, koju čak nismo stigli ni da mu obučemo", kaže nam Goran