Foto: Dragan Kadić

EKSKLUZIVNO YA KURIR: Beograđanin povređen u Budvi

ISPOVEST: Želim da zaboravim kako sam pao na kolac

Najgore je prošlo i svaki dan mi je bolje, ispričao za naš list Mihajlo R. (18), koji je povređen 27. jula kad je pao s terase na prvom spratu

Crna Hronika
> 00:00h

KOTOR - Drugari uz Mihajla! - Bilo je strašno kad sam pao na to drvo... Mnogo je bolelo! Uopšte ne želim da se sećam tog dana. Sad je važno da mi je bolje i da se polako oporavljam. Ovo je, ekskluzivno za Kurir, rekao Mihajlo R. (18) iz Beograda, koji je 27. jula teško povređen u Budvi. Mihajlo je nastradao kad je, pokušavajući da se preko drveta popne na terasu iznajmljenog stana, pao i nabio se na granu! On je iz Budve hitno prevezen u kotorsku bolnicu, gde je podvrgnut dvočasovnoj operaciji. Snaga mi se vraća - Sad sam dobro. Nadam se da ću, zahvaljujući lekarima i mojim prijateljima, koji me obilaze svaki dan, uspeti brzo da se oporavim. Najgore je prošlo i osećam kako mi se snaga vraća. Ne želim ni da se setim dana kad sam se povredio - rekao je s osmehom Mihajlo, koji se, inače, crnogorskoj policiji lažno predstavio kao Dušan Dojčinović. Dr Vojislav Vučetić, dežurni hirurg koji je u Opštoj bolnici u Kotoru operisao Mihajla, rekao je za naš list da je mladić povredio završni deo debelog creva. - On je povredio bešiku na dva mesta i ima ulaznu i izlaznu ranu. Operacija je trajala oko dva sata i nije bila mnogo komplikovana. Dugo mi je trebalo da utvrdim kuda je grana ušla u telo, a gde izašla - rekao je hirurg. Oporavak deset dana Lekar je dodao i da se pacijent sad dobro oseća. - Period oporavka trajaće između sedam i deset dana, tačnije sve dok rane na bešici i debelom crevu ne zarastu, a do tada mu je debelo crevo privremeno izvađeno na stomak - pojasnio je Vučetić. Podsetimo, nesreća se dogodila prošle subote kad se Mihajlo s drugovima, s kojima je iznajmio stan u Budvi, vraćao iz noćnog provoda. Mihajlo je ostao da razgovara s prijateljem, dok su se drugovi vratili u stan, zaključali vrata i toliko čvrsto zaspali da nisu čuli Mihajla kako lupa na vrata stana. Zbog toga je mladi Beograđanin pokušao da se preko drveta u dvorištu prebaci na terasu stana na prvom spratu, ali je izgubio ravnotežu i pao pravo na granu koja ga je probila kao kolac. Mihajlova majka umrla je pre tri meseca, a otac povređenog dečaka iz novina je saznao da mu je sin povređen. - Otac mu živi u Holandiji i u Kuriru je pročitao da mu je sin zadobio povrede opasne po život. Raspitao se u bolnici i kad su mu potvrdili da se radi o njegovom sinu, Mihajlov otac je odlučio da doputuje u Crnu Goru - rekao je naš izvor.

Podrška... Prijatelji svakog dana dolaze u posetu

Deluje bezopasno... Grana na koju je pao Mihajlo

Operisao mladića... Dr Vučetić

Pomagale sve komšije Nakon pada, Mihajlo je dvadeset minuta zapomagao i dozivao u pomoć, a njegove vapaje prvi je čuo suprug komšinice Senade. - Toliko je jaukao da mislim da ga je čulo celo naselje. Sve komšije su odmah dotrčale u dvorište, naišao je tu i neki turista iz Belgije koji je podigao dečka i hteo na rukama da ga nosi do Hitne pomoći... Komšija Vule odmah je upalio svoj automobil da preveze dečaka do bolnice. Ceo komšiluk je pokazao solidarnost - ispričala je Senada.