Foto: Nebojša Mandić

Devojčica otvorila oči posle operacije

LEPE VESTI: Ljubica se probudila sa novim srcem!

Živahna je, baš se primećuje da ima snage, da je ojačala s novim srcem. Jedino što još ne može ništa da progovori jer je i dalje na aparatima, kaže majka Katica

Društvo
> 12:54h

BEOGRAD - Prvi put videla mamu i tatu posle operacije. Mala Ljubica Adamić (2), kojoj je u sredu u bolnici u Beču presađeno srce, otvorila je oči juče, prvi put posle teške i komplikovane operacije. Zbog toga su njeni roditelji, braća i sestre ponovo pustili suze radosnice. U trenutku kada je devojčica progledala, pored njenog kreveta bili su mama Katica i otac Šimi. Nova snaga - Kad se moja Ljubica probudila, obuzela me je sreća kao kad sam je prvi put videla posle rođenja. Krenule su mi suze od sreće. Dok se budila, pospano nas je gledala, a posle nekoliko minuta počela je da nas prepoznaje. Živahna je, maše ručicama i nožicama, baš se primećuje da ima snage i da je ojačala s novim srcem. Jedino što još ne može ništa da progovori jer i dalje na aparatima. Kad joj je sestra brisala usta i menjala masku, Ljubica ju je sve slušala i nameštala se kako sestra kaže. Vidi se da razume i da je skroz svesna - priča za Kurir Katica. Pala temperature Ona i Šimi su hteli i da je fotografišu, ali su im lekari i medicinske sestre rekli da ipak sačekaju još koji dan, kad je budu skinuli s aparata. Ljubičino stanje je stabilno i telo je dobro prihvatilo organ. - Doktori kažu da je sve u redu. Nema temperaturu, pritisak joj je malo varirao, ali su ga lekari stabilizovali, pa je sad sve u redu. Mi se nadamo da će tako i ostati. Osećamo da će njena bolest i problemi koje smo zbog toga imali ostati u prošlosti, a da je ispred svih nas, naročito ispred nje, novi život, bez bolesti i nesreće - kaže Šimi.

Pomogli ste mi da spasem dete Kad god pričamo telefonom sa Šimijem, on ne zaboravi da zahvali svima koji su mu pomogli da sakupi 120.000 evra za Ljubičinu operaciju. - Mnogo vam hvala. To što ste svi vi uradili za mene nikad neću zaboraviti. Molim te, napiši da su mi, pored svih koje ste pominjali, pomogli i pevači iz „Zvezda Granda“ i glumci iz „Montevidea“, koji su igrali turnir za moju Ljubicu - priča Šimi. Podsetimo, Ljubica je u petnaestom mesecu života preživela infarkt, nakon čega joj je srčani mišić toliko oslabio da ju je mehaničko srce držalo u životu sve do transplantacije. Zahvaljujući akciji Kurira, da se skupi novac pomogli su Aleksandar Vučić, pevačica Ana Bekuta, Dušan Bajatović, EPS, TV Pink, glumac Sergej Trifunović, kao i brojni građani.