Foto: Fonet

Intervju, defanzivac Crvene zvezde

Novak Martinović: Pašće Černomorec!

Onih 11 koji izađu na teren treba da odrade samo ono što od njih bude tražio trener

Fudbal
> 22:36h

Bez previše respekta. Samo bi čudo moglo da se desi pa da Novak Martinović ne zauzme mesto u startnih 11 Crvene zvezde protiv Černomoreca. Crveno-beli imaće težak zadatak da nadoknade deficit iz Odese (1:3), ali kako iskusni defanzivac otkriva za Kurir, ekipa i trener Slaviša Stojanović veruju da mogu napraviti podvig i proći u plej-of Lige Evrope. Jesi li spreman za utakmicu protiv Černomoreca? - Jesam, naravno! Voljan sam da pomognem ekipi. Odluku o tome hoću li igrati doneće trener Slaviša Stojanović - počeo je intervju za Kurir Novak Martinović. Jesi li se naspavao od povratka iz Kine? - Ha, ha, ha... Nije spavanje bilo najveći problem. Sve mi je bilo poremećeno. Noću sam gledao u plafon, a danju tražio krevet (smeh). Sada sam došao sebi. Ima li Zvezda snage za podvig u četvrtak? - I snage i kvaliteta! Samo to treba da pokažemo na terenu. Da se iskupimo za neke loše partije odranije, da dobro natopimo dres znojem pred navijačima. Hoće li biti neke specijalne taktike u meču s Černomorecom? - Nema tu mnogo priče. Onih 11 koji izađu na teren u četvrtak treba da odrade ono što od njih bude tražio trener Stojanović. Moramo mnogo da trčimo u oba pravca i da pomažemo jedni drugima. Ako bude tako, Ukrajinci nemaju šta da traže. Može li Crvena zvezda konačno izbaciti neki ukrajinski tim iz Evrope? - Čuo sam za podatak da Zvezda do sada nije prošla Ukrajince. Ispali smo od Dinama i CSKA pre nekoliko godina. Treba da se potrudimo da promenimo taj neslavni podatak kako bismo uradili nešto dobro za klub, sebe i navijače.

Napasti ili čekati Kako treba početi utakmicu? - Ima raznih varijanti kako odigrati. Možda ćemo ih napasti na početku, možda ćemo ih pustiti da igraju i čekati da dobijemo prostor. Ima mnogo rešenja, treba da izaberemo najbolje za Zvezdu.

Novak Martinović - rođen pre 28 godina u Beogradu - igrao za BSK, OFK Beograd, Smederevo, Pandure, Steauu i Vuhan - kao fudbaler afirmisao se igrajući u Rumuniji - poznat u javnosti po tome što je 2011. istukao jednog huligana na utakmici između Steaue i Petrolula i tako zaštitio golmana Razvana Stanku - zbog toga jedno vreme bio miljenik vlasnika kluba Điđija Bekalija, koji mu je nudio kapitensku traku - iz Steaue ga oterali menadžer Mihail Stojka i trener Lorenciju Regekamf, koje je nazvao lažovima i licemerima - u Rumuniji poznat po izjavi: „Ne volim da gubim. To je sve. Mi Srbi imamo borbenost u krvi“

Stop za Đa Đeđea Kako zaustaviti napadače Černomoreca Antonova, Đa Đeđea i Rijeru? - Iskusna su ekipa. Poštujem svu trojicu igrača, ali mislim da se neće naigrati. Imamo rešenje za njih. Može protiv njih da se igra, pokazali smo to u Odesi.