Intervju, vezista „orlića“ mašta o inostranstvu

Milan Vojvodić: Rado bih otišao u Italiju ili Nemačku

Ne krijem da bih voleo da jednog dana zaigram u Milanu ili Dortmundu, kaže mladi reprezentativac Srbije

Fudbal
> 00:00h

Lepo je biti heroj nacije! Put do fudbalskog krova Evrope mladog vezistu Milana Vojvodića (19) iz Novih Kozaraca vodio je preko rodnog sela nadomak Kikinde. Nakon stasavanja u novokozaračkoj Slobodi, OFK Kikinda i novosadskoj Vojvodini, daroviti fudbaler obreo se u subotičkom Spartaku, čiji je prvotimac. Poziv selektora Ljubinka Drulovića da brani boje otadžbine u Litvaniji, a potom i istorijski uspeh „orlića“ nisu ni za milimetar promenili ovog skromnog mladića, koji je potpuno posvećen fudbalu. U razgovoru za Kurir Vojvodić ne krije da mu je, nakon svega što se dogodilo u Litvaniji, srce veliko kao Evropa:

- Stvarno je lepo biti heroj nacije. Ipak, još uvek na trenutke nisam svestan šta smo zapravo drugovi iz reprezentacije i ja uradili za srpski fudbal. Izostao je doček na čuvenom balkonu Skupštine Beograda, ali valjda ćemo se i mi jednog dana tamo popeti. Doduše, nije loše bilo ni ludovanje s Mitrom Mirićem - kaže Vojvodić i dodaje da mu je ljubav prema „bubamari“ usadio otac, koji je takođe bio fudbaler. Šta ti je u Litvaniji bilo najteže? - To što sam zbog parnih kartona polufinalni meč s Portugalom pratio s tribina. Srce je iz grudi htelo da iskoči i dok sam s klupe pratio finalne s Francuzima. Ipak mi je bilo lakše da budem na terenu. Selektor Drulović mi je ukazao poverenje u mečevima sa selekcijama Turske i Francuske. Gde bi voleo da nastaviš karijeru? - Rado bih zaigrao u Kalču ili Bundesligi. Konkretnije, maštam da jednog dana obučem dres Milana ili Dortmunda i istrčim na teren San Sira ili Signal Iduna parka. Da li već ima ponuda? - Ima zainteresovanih, ali u ovom trenutku ne mogu ništa detaljnije da vam kažem. Zasad ostajem u Spartaku, ali nije isključeno da se bukvalno već narednih dana nešto desi. Da li ti je žao što mladi fudbaleri rano napuštaju srpsku ligu? - Sigurno da jeste. Da ne moramo da odlazimo u bogatije inostrane klubove trbuhom za kruhom, naša liga bila bi daleko jača. Surova je stvarnost da naši, ali i ostali klubovi na Balkanu žive od prodaje mladih igrača.

Zemljaci mu darovali laptop Predsednik opštine Kikinda Savo Dobranić uručio je u ponedeljak Milanu Vojvodiću laptop i izrazio nadu da darovitog fudbalera očekuje blistava karijera, poput njegovih zemljaka Mladena Krstajića i Dragana Žilića. Ni mladi fudbaler nije došao praznih ruku. Predsedniku opštine uručio je fudbalski dres sa brojem 16, u kojem je nastupao na prvenstvu Evrope u Litvaniji.