Foto: KURIR

Apelacioni sud Beograd

Ukinuta presuda za pomaganje atentata na Vuka Draškovića

Sud je utvrdio niz povreda krivičnog postupka. Činjenično stanje nepotpuno je utvrđeno, zbog čega se nije mogla ispitati prvostepena presuda i došlo je do pogrešne primene zakona, rečeno je u sudu

Crna Hronika
> 09:16h

BEOGRAD - Apelacioni sud ukinuo je presudu kojom je troje bivših čelnika Državne bezbednosti osuđeno za pomaganje u atentatu na lidera Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuka Draškovića u Budvi, rečeno je danas u tom sudu.

Sudsko veće Apelacionog suda prihvatilo je u maju ove godine žalbe advokata osuđenih, i odlučilo da se ceo predmet vrati na ponovno suđenje.

"Sud je utvrdio niz povreda krivičnog postupka. Činjenično stanje nepotpuno je utvrđeno, zbog čega se nije mogla ispitati prvostepena presuda i došlo je do pogrešne primene zakona", rečeno je u tom sudu.

Presudom Višeg suda u Beogradu od 18. juna prošle godine bivši načelnik beogradskog centra DB Milan Radonjić bio je osuđen na osam, a nekadašnji načelnici Trećeg i Šestog odeljenja beogradskog centra DB, Stevan Basta i Ratko Romić, na po sedam godina robije. Oni su optuženi da su atentatorima na Draškovića pomagali pre pokušaja ubistva tako što su fotografisali njegov stan u Budvi.