Foto: Zoran šaponjić

Uz trube igrali i na kiši

Kristijan Azirović prva truba Guče!

Muzičar iz Bojnika osvojio glavnu nagradu, za najboljeg trubača proglašen Dejan Jevđić, dok je najbolji orkestar Ekrema Mamutovića

Stars
> 13:58h

Najbolji dobili nagrade uz provalu oblaka. Kristijan Azirović iz Bojnika prva je truba i pobednik ovogodišnjeg 53. Dragačevskog sabora trubača u Guči. On je nagradu primio pred prepunim stadionom, na pljusku koji nije uspeo da otera saboraše s mesta događanja. Negde oko ponoći nebo se spustilo na Guču. Pljuštalo je kao iz kabla, a saboraši, umazani blatom, igrali su i pevali s trubačima sve dok nisu odsvirali i poslednji takt. Provala oblaka nije poremetila ni uručenje nagrada najboljima, koji su svoju sreću i oduševljenje podelili s više desetina hiljada ljubitelja trube. Kristijan Azirović pobeđivao je proteklih godina u Guči, ali u juniorskoj konkurenciji. Sada je prvi put nastupio kao senior i odmah - pobedio. - Iskreno, nisam očekivao nagradu. Ova pobeda otvara mnogo puteva ispred mene i mog orkestra - kaže Kristijan. I trubaču Dejanu Jevđiću se posrećilo u Guči. Osvoji je treću Zlatnu trubu, nagradu publike, za poslednje tri godine! - Drago mi je što je ova nagrada od publike, od naroda - rekao nam je Dejan. Najbolji orkestar na Dragačevskom saboru je orkestar Ekrema Mamutovića, unuka legende Bakija Bakića. - Radujem se ovoj nagradi kao da je prva - kaže Ekrem.

Tri godine zaredom osvaja priznanja... Dejan Jevđić

Nema im ravnih... Orkestar Ekrema Mamutovića

Ostali nagrađeni Druga truba ovogodišnjeg sabora je Milan Mladenović, a treća truba je Janko Jovanović. Drugi orkestar je orkestar Bojana Krstića, a treći Siniše Stankovića. Nagradu za najizvornije muziciranje dobio je orkestar Stojana Krstića, nagradu za najbolje odsviranu pesmu Dejan Jevđić, a za najbolje kolo orkestar Barka iz Knjaževca. Najbolji bubnjar je Stevan Demirović, najbolji basista Jugoslav Petković, a tenorista Damjan Stevanović.