Foto: Nebojsa Mandic

Ekskluzivno intervju, predsednik Crvene zvezde o skandalu u JSL

Dragan Džajić: Ne želimo da budemo deo lakrdije

Naravno da stojim iza saopštenja, ali ona nisu uperena protiv Partizana, već protiv ovakvih sudija, kaže prvi čovek kluba s Marakane

Fudbal
> 15:20h

Razrešio brojne dileme. Predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić u ekskluzivnom razgovoru za Kurir prvi put se obratio javnosti nakon niza saopštenja Crvene zvezde kao reakcija na suđenje na meču Partizan - Novi Pazar (4:3). Džajić je potvrdio da je potpuno saglasan sa saopštenjima kluba, iako je prvi čovek Saveza izneo sumnju da je Džaja aminovao poslednje stavove s Marakane. Da li i vi kao predsednik kluba stojite iza ova tri saopštenja, budući da je Tomislav Karadžić izrazio sumnju da ste saglasni sa poslednjim javnim istupima Zvezde? - Ja sam deo kluba i naravno da sam upoznat sa sadržajem saopštenja, kao i što apsolutno stojim iza njih. Ispalo je kao da su ona uperena protiv našeg najvećeg rivala Partizana, a to uopšte nije naš cilj. Ukazali smo na neregularnosti na početku sezone. Ovo je javni poziv da se svi uključe u borbu protiv ovih neregularnosti u srpskom fudbalu. Složićete se da je i Zvezda u prošlosti imala pomoć sudija, pa se opet nije digla ovolika prašina. - Naravno da se iz prošlosti mogu izvući situacije kad je pomagano Zvezdi, ali nama to ne treba, a verujem da ni Partizan to ne želi. Ovakvo suđenje nije potrebno nikome u Srbiji. To je nešto što prati naš fudbal godinama i šalje veoma ružnu sliku svim navijačima. Ako Partizan nije adresa vaših saopštenja, da li je to onda predsednik FSS Tomislav Karadžić? - Ne, ne. Mi hoćemo da se sredi stanje u sudijskoj organizaciji, da se ukine dosadašnja praksa delegiranja sudija za utakmice u domaćem prvenstvu. Pa videli ste i sami tu lakrdiju na stadionu Partizana. Ne treba nam takav ambijent. Paralelno s klupskim oglašavanjem usledio je i ubedljiv poraz od Javora na startu sezone. Kakva je situacija sada u klubu? - Mi smo jedinstveni u našem stavu, videćemo na kakav će odjek to naići. Hteli smo da ukažemo na neregularnosti, pogotovo jer se u Srbiji igra bolji fudbal nego ranije. Eto, mi smo izgubili od Javora. Zasluženo i u poštenoj utakmici. Čestitamo našem rivalu. Je l‘ treba sad da se ubijemo zbog toga? Bar mi znamo koliko nam je teško kad izgubimo.

Ne očekujem brz odgovor U prvom saopštenju stoji da je klub spreman da istupi iz lige ukoliko bude sličnog suđenja u prvenstvu. Do kada ćete čekati reakciju odgovornih? - Videćemo koliko će vremena proći. Mi smo se oglasili u subotu i ne očekujemo da će se išta bitno desiti preko noći. Pustimo da prođe neko vreme, pa ćemo i mi videti kakvi su nam dalji koraci - poručio je Džajić za Kurir.