Dva gola Eduarda

Hrvati se mučili sa amaterima iz Lihtenštajna!

Eduardo je u samom finišu meča spasio ugled Hrvata

Fudbal
> 09:58h

Fudbalska reprezentacija Hrvatske posle velike muke uspela je da savlada na gostovanju selekciju Lihtenštajna rezultatom 3:2. Iako su Hrvati očekivali da će lagano uz goleadu savladati nejakog protivnika, izabranici selektora Štimca su se prilično obrukali. Hrvatska je povela golom Eduarda, Lihtenštajn je izjednačio, a onda je usledio gol debitanta Rebića. U nastavku meča Polverino je ponovo vratio domaćina u meč (2:2), a u 86. minutu Eduardo je spasio čast Hrvata.

http://www.youtube.com/watch?v=rljAkUpFB7E
Nakon punih 14 godina večeras su se na Vembliju sastali jedni od najvećih reprezentativnih rivala - Engleska i Škotska. Posljednji susret odigran 1999. godine pripao je Škotima, pa su se večerašnjom pobedom rezutlatom 3:2 Englezi na neki način osvetili svojim susedima. U vrlo efikasnom meču viđeno je pet golova, a večerašnji gosti su Vembli na kraju morali da napuste pognute glave bez obzira što su u dva navarata imali prednost. Škotska je povela golom Morisona u 11. minuti, a na 1:1 izjendačio je Volkot u 23. minutu. U nastavku su viđena još tri gola: U 49. Miler je doneo novo vođstvo gostima, a Englezi su došli do pobede posle golova Velbeka i Lamberta u 53. odnosno u 70. minuti.

Naš rival iz kvalifikacione grupu, selekcija Belgije, odigrala je bez golova sa Francuskom, dok je Makedonija ubedljivo savladala Bugarsku (2:0).