Klubovi srpskih fudbalera glavni favoriti

PREMIJER LIGA: Bane Ivanović protiv Mančestera

Ivanović, Kolarov, Nastasić i Vidić danas u 115. izdanju prvenstva Engleske kreću u pohod na trofej prvaka Premijer lige

Fudbal
> 00:00h

Srpska bitka za Britaniju! Kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović od danas kreće u rat protiv svojih sunarodnika iz Mančestera, kako bi posle trogodišnje dominacije klubova sa severa Engleske titulu prvaka Premijer lige vratio na Stamford bridž! Klub Žozea Murinja prema kladionicama važi za glavnog favorita za osvajanje pehara, ali zadatak preostale trojice Srba u Premijer ligi, Nastasića, Kolarova i Vidića, takođe je da postanu šampioni Engleske. Pehar je poslednji put bio u Londonu 2010, a od tada je dva puta bio u vlasništvu Junajteda i jednom Sitija. Ipak, defanzivac „orlova“ spreman je na sve da prekine dominaciju klubova iz Mančestera. - Povratak Murinja bio je velika stvar za klub. Takođe, stigla su pojačanja, atmosfera je na najvišem nivou i mislim da imamo velike šanse da osvojimo titulu prvaka. Naravno, pred nama je 38 izuzetno teških i važnih utakmica, ali verujem da možemo do trofeja - rekao je Ivanović uoči početka Premijer lige. Skoro identično mišljenje ima i Banetov prethodnik na mestu kapitena selekcije Srbije. Vidić je prekjuče u svojim izjavama bio prilično samouveren da će Junajted odbraniti titulu šampiona Engleske, dok u Sitiju Kolarova i Nastasića tvrde da su potrošili preko 100 miliona evra da bi stigli do novog trofeja.

Đukić čeka Malagu Tokom vikenda počinje i prvenstvo Španije, u kojem će, bar što se Srba tiče, najviše pažnje izazvati Valensija, koju će ove sezone s klupe predvoditi Miroslav Đukić, a u defanzivi će igrati Antonio Rukavina. Đukić će već na startu imati težak test protiv Malage na Mestalji.