Foto: Pixsell (odobreno)

Poslanik se baškari u Hrvatskoj

ZATEGNUT: Čeda Jovanović ronio na Hvaru

Fotografi hrvatskog Večernjeg lista uhvatili lidera LDP Čedomira Jovanovića u pripremama za istraživanje dubina Jadrana na ostrvu Hvar

Politika
> 00:00h

BEOGRAD - Zna čovek zašto živi! Fotografi hrvatskog Večernjeg lista uhvatili su lidera LDP Čedomira Jovanovića u pripremama za istraživanje dubina Jadrana na ostrvu Hvar. U naslovu „Čedo nije mogao odoleti hrvatskom morskom biseru“ hrvatski list ističe da je jedan od srpskih političara rešio da odmor provede na njihovom primorju. Naime, Jovanović je viđen u krugu prijatelja kako ulazi na jahtu, spremajući se da isplovi na pučinu. Na slikama se ne vide članovi njegove porodice, supruga Jelena i njihovo četvoro dece. Međutim, kako saznajemo, Jovanović je ovog puta otišao sam na more da bi u potpunosti mogao da se posveti ronjenju. Među komentarima čitalaca najviše je onih u kojima se hvali lider LDP. - Čedo je zakon. Jedan od normalnijih srpskih političara. On je javno rekao da je Republika Srpska napravljena na genocidu. Trebalo bi ga uzeti u našu vladu, tako da bude još Jovanovića, a ne sami Ostojići. Bilo bi dobro da nam preporuče i kojeg Slovenca - napisao je čitalac hrvatskog Večernjeg lista. Neki su se osvrnuli i na Čedine vizuelne kvalitete. - Vidi kako je zgodan Čedo. Srbi su generalno bolji frajeri od naših. Naši sve neki žgoljavi, a i ružni ko lopovi - napisala ja čitateljka iz Hrvatske. U prepisku se umešao, po svemu sudeći, i poneki čitalac iz Beograda koji je podsetio da je Čeda student koji nema ni godinu dana radnog staža, a da se ponašao kao milioner i tajkun: - To je naša realnost... to je zlo... otkud mu novci niko ga ne pita. Jovanović je poznat kao veliki ljubitelj ekstremnih sportova. Nedavno je bio na planinarenju u Pakistanu, gde je prilog o njemu snimila i tamošnja TV, a pre toga peo se i na vrh Akonkagve.

Roni s trenerom specijalaca Jovanović je s grupom ronilaca, među kojima je i njegov bivši oficir iz vojske koju je služio u mestu Divulj. - S njim rone i brojni ronioci iz celog sveta. Među njima je i instruktorka Božana Ostojić koja trenira specijalne jedinice. Baza Čedine ekipe je na ostrvu Vis, a iz luke Hvar su samo isplovili - kaže naš izvor i dodaje da je Jovanović i prošle godine, ronio po hrvatskom Jadranu i istraživao olupinu broda iz austrougarskog perioda.