Foto: Nemanja Pančić

Skandal decenije funkcioner DS kao mafijaš

Ovako Pajtićev pomoćnik preti čoveku da će ga ubiti kao kera!

Crno na belo Potpredsednik Skupštine Vojvodine priznao da je na snimku postavljenom na Jutjub pretio svom sagovorniku da će platiti njegovu likvidaciju

Politika
> 17:04h

BEOGRAD - Izgubio kompas. Milivoj Vrebalov, funkcioner DS i potpredsednik Skupštine Vojvodine, na snimku koji je nedavno osvanuo na Jutjubu preti svom sagovorniku da će ga ubiti kao kera! Sniman u tajnosti Snimak Verbalova, bliskog saradnika potpredsednika DS Bojana Pajtića, postavljen je na Jutjub 9. avgusta pod nazivom „Miša Vrebalov u epizodi: Koliko volim Novi Bečej“. Vrebalov je očigledno sniman tajno, a identitet osobe kojoj navodno preti ovaj funkcioner DS još nije otkriven. Kako saznajemo, snimak je nastao u hotelu „Tiski cvet“ u Novom Bečeju. - Ja hoću da ovo funkcioniše! Ne bude li funkcionisalo, ubiću te kao kera! Neću ja, ali, hvala bogu, imam toliko dovoljno da nekog platim. Neće te biti! - vidi se na snimku kako govori Vrebalov, koji je, inače, nedavno prešao u DS iz LDP. Video-klip sadrži naizmenično govor Verbalova i objašnjenje nepoznatog autora. - Miša priča kako je u Skupštinu APV otišao da pomogne Novobečejcima, a ne zbog para. Evo šta ima da poruči građanima nakon što su mu kuma smenili s vlasti - ispisano je na početku montiranog snimka, a onda se vidi Vrebalov, zajapuren i vidno iznerviran, kako poručuje svom sagovorniku, čije se lice ne vidi: Uzimanje mita? - Znaš, kao, mi ćemo s pokrajinom, u pokrajinu nemoj da idete, eno sad republika, jebiga, pa tamo rešavajte probleme! - Šta kaže Miša, šta sleduje Novobečejcima sada? - pojavljuje se ispisano pitanje na snimku, a onda sledi odgovor Vrebalova: - Kur.inu. - Kako Miša planira da se vrati na vlast? Kupovinom odbornika, a evo odakle mu pare - piše autor snimka, posle čega sledi Vrebalov, čije reči treba da potkrepe objašnjenje: - Žito je došlo, odem kod ... i kažem, daj mi avans, u pi.ku materinu, imam tu nekog žita. Kaže on: „Koliko ti treba?“ - 10.000 evra. On mi čovek da, ja odem, je.iga, tu i ... Zatim opet sledi objašnjenje autora: - Ono što Novobečejci ne znaju jeste da je Miša zbog ličnog angažovanja prilikom prodaje zemlje bivšeg Sokolca tražio kao procenat veću količinu zemlje. I za kraj, u pokušaju pravljenja nove vlasti, šta sledi onome ko ga izda... - završava se pisana poruka, nakon koje je pušten snimak Verbalova kako kaže: - Ubiću te kao kera - poručio je Vrebalov.

Vojvođane nazvao majmunima SNS zatražio je u aprilu ostavku Vrebalova zbog vređanja građana. - Osetiti i razumeti Vojvodinu nije revolucionarni nego evolutivni proces - rekao je Vrebalov, zbog čega su naprednjaci tražili njegovo izvinjenje.

Vrebalov: Snimali su me u hotelu „Tiski cvet“ U razgovoru za Kurir Vrebalov potvrđuje da je on na snimku, da je snimljen u hotelu „Tiski cvet“ u Novom Bečeju i dodaje da je policiji podneo prijavu. - Snimak je montiran. Prošle nedelje sam sve prijavio nadležnima, dao izjavu i policija je počela sa istragom. Ostaje da se vidi ko je to snimio, tužiću te ljude - kaže Vrebalov, koji nije želeo da odgovori za šta je uzeo 10.000 evra i od koga, ali ni da li je Saša Šućurović, predsednik opštine Novi Bečej, član LDP, taj kome preti ubistvom. - Ne mogu ništa da kažem dok se ne završi istraga - insistirao je Vrebalov.

http://www.youtube.com/watch?v=86WM7tWYZqY