Foto: Rojters

Privedeni u Majamiju

SAD: Lažni policajci pljačkali turiste

Putnike su pretresli, kao i njihov prtljag, a zatim im naredili da se vrate u taksi. Kod dvojice pljačkaša su kasnije pronađene stvari ukradene od turista

Planeta
> 01:16h

MAJAMI - Policija u američkom gradu Majamiju je uhapsila dvojicu muškaraca koji su se predstavljali kao policajci i opljačkali dvoje švedskih turista, saopštila je danas policija.

U saopštenju se navodi da su Alehandro Filgijeras i Vilijam Karls uhapšeni i da će biti optuženi za pljačku, lažno predstavljanje kao službeno lice i pokušaj otmice vozila.

Policija grada Majamija navodi da su osumnjičeni prošlog meseca zaustavili taksi u kojem se nalazilo dvoje švedskih turista i predstavili se kao policajci. Zatim su naredili taksisti i putnicima da izađu iz vozila, navodeći da traže drogu. Putnike su pretresli, kao i njihov prtljag, a zatim im naredili da se vrate u taksi.Kod dvojice pljačkaša su kasnije pronađene stvari ukradene od turista. Nekoliko minuta pre tog napada, duo je pokušao da opljačka jednu ženu na benzinskoj pumpi, ali nije uspeo.