Nešto je u vodi

OTROVANI: Više od 300 Beranaca zatražilo lekarsku pomoć

Direktorka beranskog Doma zdravlja Zuhra Hadrović rekla je za TVCG da je klinička slika obolelih blaga, uglavnom kraćeg trajanja, praćena mučninom, povraćanjem i grčevima u stomaku

Planeta
> 01:02h

BERANE, 25. avgusta (Tanjug) - Više od 300 građana Berana zatražilo je pomoć lekara zbog stomačnih problema, najverovatnije zbog neispravnosti vode za piće.

Higijensko-epidemiloška služba Doma zdravlja u Beranama u saradnji sa Institutom za javno zdravlje sprovodi epidemiloška istraživanja, a građanima se do dobijanja rezultata preporučuje da za piće upotrebljavaju flaširanu ili prokuvanu vodu.

Sa stomačnim problemima Zavodu za hitnu medicinsku pomoć i izabranim lekarima Doma zdravlja u Beranama javilo se 318 pacijenata, od kojih je 26 dece. Na bolničkom lečenju zadržano je 13.

Direktorka beranskog Doma zdravlja Zuhra Hadrović rekla je za TVCG da je klinička slika obolelih blaga, uglavnom kraćeg trajanja, praćena mučninom, povraćanjem i grčevima u stomaku.

Jedan broj oboljenih imao je dijareju i povišenu telesnu temperaturu. Za sada nema sumnje da je reč o istom izvoru zaraze, jer se građani sa identičnim simptomima lekarima javljaju i danas.