Foto: Dejli Mejl

Niste sami

Poznate mame koje su se izborile sa neplodnošću

Mnoge holivudske glumice i pevačice su borile sa neplodnošću, pobedile je i sada uživaju u majčinstvu

Pop kultura
> 11:48h

Kada mesecima pokušavate da ostanete u drugom stanju i nikako ne uspevate u tome, čini vam se kao da ste jedini na svetu koji se bore sa takvim problemima, ali niste u pravu. Mnoge holivudske glumice i pevačice su borile sa neplodnošću, pobedile je i sada uživaju u majčinstvu. Među njima ima i onih koji su podržali svoje partnere sa zadrvstvenim problemima. Ni u prvom ni u drugom slučaju, od beba se nije odustajalo. Predstavljamo vam one najupornije i nasrećnije. Maraja Keri Posle nekoliko meseci nagađanja, Maraja Keri i njen suprug Nik Kenon su u intervjuu za “Ju es Vikli”, novembra 2010. otkrili dve stvari, prvu da je Maraja zaista trudna i drugu da ostanak u drugom stanju nije bio nimalo lak. Pevačica je 2008. godine preživela pobačaj, nakon čega je počela da uzima progesteron, hormon koji povećava plodnost i čuva trudnoću kod žena podložnim njenim prekidima.

Maraja (43) je uz ovu terapiju odlazila i na tretmane akupunkturom, koja je rađena po čitavom telu. Ispostavilo se da je su sve ove metode i jaka želja dobar put, pa su njihovi rezultati bili dve bebe. Pevačica je 2011. rodila devojčicu Monro i dečaka Morokana.

Hale Beri

Kada je prelepa dobitnica Oskara Hale Beri 2008. u 41. godini rodila devojčicu Nalu, pridružila se klubu ponosnih holivudskih mama.

Iako nije priznala, pojavile su se glasine da se Hale podvrgla veštačkoj oplodnji kako bi dobila dete sa tadašnjim partenrom Gabrijelom Obrijem.

Ako je sudeći prema medijskim natpisima, glumica je pre pozitivnog rezultata, imala 35 negativnih testova na trudnoću.

Upornost se isplatila. Ali Hale želi još dece, druga trudnoća dogodila joj se u 46. godini. Uskoro će ona i njen suprug Olivije Martinez dobiti prvo zajedničko dete. Selin Dion

Selin Dion i njen suprug Rene Angelil šest godina su se pokušavali da postanu roditelji. Prvog sina dobili su veštačkom oplodnjom 2001. godine.

Otkriveno je da je zbog problema sa sterilitetom koje je imao pevačicin suprug, primenjena metoda Intraplastičnih inekcija spreme. Posle prve uspešne veštačke oplodnje, usledila je druga, Selin Dion (45) je u oktrobru 2010. na svet donela blizance Edija i Nelsona.

Sara Džesika Parker

Sara Džesika Parker (47) 2002. godine prirodnim putem rodila je sina Džejmsa Vilkija. Međutim, ubrzo su usledili problemi.

Borba protiv neplodnosti trajala je nekoliko godina, a 2009. godine uz pomoć surogat majke Sara i njen suprug Metju Broderik postali su roditelji bliznakinja Merion Lorete Elvel i Tabite Hodž. Kortni Koks

Baš kao Monika u seriji “Prijatelji”, Kortni Koks je i u privatnom životu imala probleme sa trudnoćom. Posle nekoliko pokušaja, glumica je 2004. u 40. godini rodila devojčicu Koko. Marša Kros
Jedna od očajnih domaćica, Marša Kros (51) oduvek je govorila da silno želi da se ostvari u ulozi majke. Pre sedam godina venčala se za Toma Mahonija. Otkrila je da je pokušala da zatrudni pomoću donacije sperme. Kasnije je usledila veštačka oplodnja i 2007. rođenje bliznakinja, Savane i Eden. Bruk Šilds
Bruk Šilds i njenom suprugu Krisu Henčiju nije bilo lako da se ostvare u ulozi roditelja. Prva veštačka oplodnja završena je pobačajem, ali je zato druga 2003. rezultirala devojčicom, Rouan. Tri godine kasnije Bruk je počela sa drugom veštačkom oplodnjom, ponovo bez uspeha. Srećom, 2006. je prirodnim putem rodila devojčicu Grir.