i diše i miriše

Na ovom jelu odrasla je cela bivša Juga: Za originalan recept potrebne su vam samo 4 namirnice, a caka leži u jednom sastojku

Foto: Profimedia
Iako su nekada prženice bile mahom slan odbrok, danas se mogu naći recepti koji objašnjavaju i postupak za slatku varijantu

Prženice su dobro poznat doručak, a bogami i večera, mnogih porodica bivše Jugoslavije, a dalje u tekstu možete pročitati originalni recept kakav su spremale naše prabake. Glavna caka je u tome da hleb bude bajat.

Glavna caka je u tome da hleb bude bajat Foto: Profimedia

Iako su nekada prženice bile mahom slan odbrok, danas se mogu naći recepti koji objašnjavaju i postupak za slatku varijantu. Sve što vam je potrebno jesu 4 najjeftinija sastojka koje može imati jedno domaćinstvo, a ako je vaše nepce ipak raspoloženo za slađe note samo samo dodajte šećer, cimet ili neki drugi slatki sastojak.

Sastojci:

  • 2-3 jajeta
  • malo mleka
  • bajat hleb
  • ulje
Služite uz slan ili sladak namaz, uz koji možete poslužiti čaj ili mleko Foto: Pr Stvar Ukusa

Priprema:

Umutite jaja i malo ih posolite, a zatim u smesu dodajte malo mleka. Hleb isecite na kriške srednje debljine, pa umočite u smesu od jaja i mleka. Pržite ih na dobro zagrejanom ulju, sa obe strane, dok ne dobiju zlatno žutu boju. Nakon prženja ostavite ih na ubrusu da se ocede od viška ulja. Služite uz slan ili sladak namaz, uz koji možete poslužiti čaj ili mleko.

Prijatno!

(Kurir.rs/J.M.)

Bonus video: Recept za gustu čorbu sa šargarepom i rezancima

This browser does not support the video element.

00:15
Recept za gustu čorbu sa šargarepom i rezancima Izvor: Instagram/corbatariflerii