nema greške
Posna smesa za pohovanje koja ne upija ni kap ulja: Sa ovim receptom nema greške, a ukusnija je od prezli i jaja i idealna je za Veliki post
Ako volite pohovano meso ili povrće, ali postite ili izbegavate jaja i mlečne proizvode, imamo savršen recept za vas! Ova posna smesa omogućava da povrće ili riba budu podjednako hrskavi i ukusni kao da su pohovani klasičnim metodom.
Sastojci:
Pohovano povrće bez jaja Foto: printscreen/youtube/Nana's kitchen / Nanina kuhinja
- 150 g gustina
- 50 g kukuruznog brašna
- 1 kašičica kurkume (za ribu prepoloviti i dodati ½ kašičice aleve paprike)
- ½ kašičice soli
- ½ kašičice praška za pecivo
- 100 ml kisele vode
Priprema:
Foto: printscreen/youtube/Nana's kitchen / Nanina kuhinja
- Pripremite smesu – Pomešajte gustin, kukuruzno brašno, so, kurkumu i prašak za pecivo u posudi. Ova suva smesa koristi se kao prvi sloj za pohovanje.
- Pohovanje povrća – Uvaljajte bareno povrće u suvu smesu.
- Za ribu – Ako pohujete ribu, dodajte aleve paprike u suvu smesu umesto dela kurkume
- Dodajte kiselu vodu – U preostalu suvu smesu sipajte kiselu vodu i mešajte dok ne dobijete gustu smesu, sličnu onoj za palačinke. Ponovo uvaljajte povrće ili ribu.
- Prženje – U zagrejanom ulju na srednjoj temperaturi pržite dok ne dobiju lepu zlatnu boju.
Tajna savršenog pohovanja
Foto: printscreen/youtube/Nana's kitchen / Nanina kuhinja
Zahvaljujući gustinu, poh ne upija previše ulja, a kurkuma mu daje prepoznatljivu zlatnu boju – baš kao kada koristite jaja, brašno i prezle!
Uživajte u hrskavom i ukusnom posnom pohu, idealnom za svaki post ili laganu večeru!
(Kurir.rs/I.M.)
Bons video: Recept za ćuftice od tikvica