Najbolje pečenje za uskršnju trpezu možete naći ovde - distribuira se u svakom gradu! A na pijace se uputite što pre, u jednom su već ispražnjene..
Stižu vaskršnji praznici, a ručak u zapadnoj Srbiji prava je porodična svetkovina. Kako tvrde dopisnici Kurir televizije, neizostavni deo trpeze svakako je čuveno čačansko pečenje, koje važi za jedno od najukusnijih u Srbiji.
Svoje mišljenje za Kurir televiziju podelio je i Predrag Marinković, pečenjar, koji kaže:
- Čačak je stvarno poznat po tom pečenju. Čačansko pečenje je stvarno, smatram, neskromno, i najbolje u Srbiji. Ta tradicija koja traje stotine godina i taj šumadijski način pečenja u furunama, na drvima je karakterističan i zato je specifičan i zato je i najbolji.
Pečenje se, kako dodaje, proizvodi lokalno i distribuira u druge gradove:
- Tu su i drugi Čačani koji su otvarali lokale, prodaju pečenje koje proizvodimo ovde i direktno se transportuje i terase zabera, tako da Beograđani, Novosađani i ostali ljudi mogu da konzumiraju i da probaju. A već i mnogi znaju da je to pečenje u Beogradu najbolje.
Dok se praznik približava, čačanske pijace su pune vrednih domaćica koje nabavljaju sve potrebne namirnice za bogatu trpezu.
- Za sve se kupuje, čorba, sarma, predjelo, pečenje, tako - kaže jedna od sagovornica.
Još jedna sagovornica Kurira ističe da pripreme obavljaju na selu:
- Mi smo na selu, onako srpski. Spremamo sve moguće, od pečenja do jaja.
Iako živimo u vremenu ekonomske neizvesnosti, čačani očigledno ne štede kada su praznici u pitanju.
Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
Kurir.rs