Karfiol u bešamel sosu zapečen u rerni: Slasno i kremasto, prste da poližete
Nakon prazničnih dana i brojnih mesnih obroka koji su bili neizostavni na meniju, vreme je za promenu. Ako nemate ideju šta biste više pripremali, predlažemo vam sjajan recept za karfiol zapečen u rerni sa bešamel sosom.
Potrebno je:
1 glavica karfiola
po ukusu suvi biljni začin
100 g maslaca
1 kašika brašna
2 dl mleka
Priprema: Karfiol operemo i očistimo od listova stavimo u šerpu i nalijemo vodom da ogrezne začinimo suvim začinom po ukusu. Kuvamo 10 minuta da se karfiol malo odmekne. Tepsiju podmažemo i oceđeni karfiol smestimo u tepsiju. Otopimo margarin na tihoj vatri, dodamo brašno, promešamo malo, proržimo i nalijemo sa mlekom uz neprekidno mešanje dok ne sjedini i zgusne. Začinimo po ukusu. Karfiol prelijemo bešamelom. Stavimo da se peče na 180C oko 15 minuta dok ne dobije lepu rumenu boju.
(Kurir.rs/Recept/M.J)