Recept

Iskusne domaćice znaju trik: Evo kako da se grašak zgusne bez zaprške

Foto: Printscreen/Bakina Kuhinja
Iskusne domaćice imaju trik kako da bude gust

Uvek je dobro pojesti nešto na kašiku što bi naše bake rekle. Ručku kojem niko neće odoleti je grašak. Iskusne domaćice imaju trik kako da bude gust.

Sastojci:

500 g graška
500 g svinjskog mesa (može i piletina)
1 crni luk
1 praziluk (po želji)
1 šargarepa
1 krompir
3 čena belog luka
1 kesica instant krem čorbe od graška
suvi biljni začin, biber
1 kašičica slatke mlevene paprike
malo mirođije
2 kašike kečapa
1 kašicica suvog vlašca (po želji)
U pitanju je priprema sa mirođijom.

Grašak Foto: Profimedia

Priprema:

1. Propržite iseckan crni luk i praziluk i posolite. Dodajte meso iseckano na kockice. Začinite suvim biljnim začinom, biberom i slatkom mlevenom paprikom. Ako želite, možete da dodate i tucanu ljutu papriku i vlašac.

2. Kada se meso malo upržilo, ubacite sitno seckan krompir, šargarepu i beli luk. Promešajte, pa dodajte grašak i opet promešajte. Dodajte malo mirođije, malo kečapa i nalijte vodom.

3. Poklopite i kuvajte na tihoj vatri.

4. Napravite supu sa toplom vodom i dodajte malo mirođije, pa i nju nalijte u grašak. Kuvajte otprilike 30-45 minuta.

(Kurir.rs/Najžena)

 VIDEO: Recept za rižoto salatu sa tunjevinom i graškom: 

This browser does not support the video element.

00:50
Recept za rižoto salatu sa tunjevinom i graškom Izvor: Instagram/lacucinadivane