Prste da poližeš

Ukusna ćuretina u mediteranskom sosu i konjaku

Recept dana
> 00:00h

SASTOJCI 600 g ćuretine 2 kašike maslinovog ulja 80 g pršute 120 g gambora 80 g sira trapista 30 g pesto sosa 20 ml konjaka biber 200 ml pavlake za kuvanje 400 g barenog pirinča 200 g barenog brokolija 20 g putera Priprema

Ćuretinu najpre iseči na tanje šnicle, pobiberiti ih po ukusu i peći na prethodno zagrejanom maslinovom ulju u tiganju. Za to vreme izrendajte trapist. Kad šnicle s jedne strane budu dovoljno ispržene, okrenite ih na drugu stranu i preko njih stavite listiće pršute i rendani trapist koji ste pripremili. Zatim dodajte gambore i sve prelijte konjakom. Nakon nekoliko trenutaka, prelijte smesu i pavlakom za kuvanje i pesto sosom, a zatim smanjite temperaturu i ostavite sve da proključa. Za to vreme na zagrejanom puteru kratko sotirajte brokoli, a onda dodajte kuvani pirina?. Jelo za?inite po ukusu i prome?ajte dok ne procenite da je sve lepo sjedinjeno i spremno za serviranje. Ćuretinu najpre iseći na tanje šnicle, pobiberiti ih po ukusu i peći na prethodno zagrejanom maslinovom ulju u tiganju. Za to vreme izrendajte trapist. Kad šnicle s jedne strane budu dovoljno ispržene, okrenite ih na drugu stranu i preko njih stavite listiće pršute i rendani trapist koji ste pripremili. Zatim dodajte gambore i sve prelijte konjakom. Nakon nekoliko trenutaka, prelijte smesu i pavlakom za kuvanje i pesto sosom, a zatim smanjite temperaturu i ostavite sve da proključa. Za to vreme na zagrejanom puteru kratko sotirajte brokoli, a onda dodajte kuvani pirinač. Jelo začinite po ukusu i promešajte dok ne procenite da je sve lepo sjedinjeno i spremno za serviranje. SAVET

Poseban ukus i izgled jelo će dobiti ukoliko ga servirate sa sosom uz prilog od pirinča i brokolija.