Recept

Princes krofne iz tiganja gotove za deset minuta: Fil se ne pravi od pudinga, a topi se u ustima!

Foto: Shutterstock
Princes krofne iz tiganja su najbrži način do omiljene poslastice. Prave se jednostavno, a zahvaljujući domaćem filu, dobijaju na teksturi i punoći ukusa.

Princes krofne iz tiganja su pravo malo čudo - jednostavne za pripremu, a ukusom podsećaju na najlepše trenutke iz detinjstva. Ova mekana poslastica se bukvalno topi u ustima, a zahvaljujući filu koji se ne pravi od pudinga, već po domaćem receptu, dobijaju onaj bogat, pun ukus kakav pamtimo iz mamine ili bakine kuhinje. Idealne su kad želite brz, a raskošan dezert.

Princes krofne iz tiganja su najbrži način do omiljene poslastice. Prave se jednostavno, a zahvaljujući domaćem filu, dobijaju na teksturi i punoći ukusa. Savršene su kada tražite jednostavan način da impresionirate goste. U nastavku pogledajte recept, sigurni smo da ćete ga čuvati:

Potrebno je za fil:

- 3 žumanca

- 30 g šećera

- 3 kesice vanilin šećera

- 20 g brašna

- 250 ml mleka

- 15 g putera

- malo arome vanile

Princes krofne Foto: Profimedia

Sastojci za testo:

- 300 g mekog brašna

- 80 g oštrog brašna

- 5 g soli

- 60 g šećera

- 60 ml mlake vode

- 80 ml mlakog mleka

- 30 ml mlake pavlake

- dva manja jajeta

- 40 g putera na sobnoj temperaturi

- 5 g suvog kvasca

Princes krofne Foto: Shutterstock

Priprema:

1. Zagrejte mleko i puter u šerpi i pustite da proključa. Umešajte žumanca, šećer i brašno, pa potom ulijte u mleko. Kada proključa, procedite kroz cediljku, pa vratite da se krčka na laganoj vrati, sve vreme mešajući dok se smesa ne zgusne. Kada je smesa dovoljno gusta, ostavite da se hladi, a šerpu prekrijte folijom.

2. Brašnu dodajte so, šećer i kvasac. Zagrejte mleko, vodu i pavlaku, ali ne da proključaju. U zagrejanu smesu dodajte brašno i mesite dok ne dobijete glatko i elastično testo. Potom dodajte puter koji je na sobnoj temperaturi i ponovo premesite.

3. Testo umotajte u plastičnu foliju i ostavite da odmara dok se ne udvostruči. Potom premesite, podelite na osam manjih delova i ostavite da stoji još 15 minuta. Oklagijom razvucite u krug svaku kuglu testa, pa na sredinu stavite fil i preklopite.

4. Pecite u tiganju na što nižoj temperaturi. Tiganj preklopite poklopcem. Ako ipak želite da koristite rernu, pecite na oko 200 do 220 stepeni nekih 10 minuta.

(Kurir.rs/Žena)

 VIDEO: Mini princes krofne sa karamelom i čokoladom: 

This browser does not support the video element.

00:29
Mini princes krofne sa karamelom i čokoladom Izvor: Instagram/ beckyexcell