Najjednostavniji recept za tiramisu: Sočna poslastica pravo iz Italije
Spoj kafe, piškota, maskarpone sira i kakao praha je pun pogodak. Kada vam iznenada dođu gosti gosti, spremite najpoznatiji kolač za samo 10 minuta. Italijanski tiramisu osvojio je svet i njegova popularnost decenijama ne jenjava.
Ako vam je maskarpone skup, možete ga napraviti kod kuće od 2 jednostavna sastojka.
Sastojci:
225 ml slatke pavlake
225 g maskarpone sira
71 g šećera
1 kašičica ekstrakta vanile
1 kašika likera (opciono, ali ukusno)
450 ml kafe, sobne temeprature
1 pakovanje piškota
kakao
Priprema:
Umutite slatku pavlaku, sa šećerom i vanilom. Zatim dodajte maskarpone i liker i nastavite da mutite. Napravite kafu (1 kašičica nes kafe i vrela voda), pa umočite piškote i ređajte u tepsiju. Nemojte da držite keks predugo u kafi kako se ne bi raspao. Preso stavite fil, pa opet piškote i fil dok ne utošite materijal. Poslednji red treba da bude fil. Preostali fil sipajte u špric za kolače i dekorišite tiramisu. Zatim pospite kakao preko.
(Kurir.rs/Stvarukusa)