Prijatno!

Započnite leto sočnom tortiljom sa piletinom: Priprema se za 15 minuta, a ukus se dugo pamti

tortilja sa piletinom i povrćem Foto: Zoonar/homydesign, Zoonar GmbH / Alamy / Profimedia
Leto je danas kalendarski počelo, te je lepo da to obeležimo i jedinim internacionalnim jelom koje vole sve generacije.

Tortilje potiču iz Meksika i nastale su pre više hiljada godina. Prve tortilje su pravili drevni Maje i Asteci od kukuruznog brašna, a kasnije su postale deo meksičke kuhinje i proširile se po svetu. Danas su internacionalno jelo, a obroci od njih se mogu pripremati na bezbroj načina. Piletina sa povrćem je jedan od omiljenih nadeva. Evo kako da je i sami napravite u svom domu. Donosimo vam jednostavan recept.

Tortilja se može filovati sa raznim kombinacijama nadeva Foto: Prodimedia

Sastojci: 

100 g crnog luka
400 g pilećeg filea
1 kom. krastavca
1 kom. paradajzа
2 kom. tortilja
10 g zelene salate

Priprema: Na zagrejanom gril tiganju ispržite piletinu. Iseckajte povrće za to vreme uz povremeno okretanje piletine dok ne porumeni. Stavite zelenu salatu u tortilju, potom paradajz, krastavac i crni luk, zatim ubacite piletinu i urolajte tortilju. Uživajte u ovom brzo spremljenom obroku! Prijatno!

This browser does not support the video element.

00:50
Recept za rižoto salatu sa tunjevinom i graškom Izvor: Instagram/lacucinadivane