preukusno

Mladi krompirići iz rerne oboriće vas s nogu: Jedan sastojak daće im aromu o kakvoj sanjate

Foto: Shutterstock
Miris pečenih mladih krompirića stvara domaću čaroliju kojoj je teško odoleti.

Zlatno pečeni mladi krompirići, miris belog luka i svežina mirođije prava su letnja gozba iz rerne. Miris pečenih mladih krompirića stvara domaću čaroliju kojoj je teško odoleti.

Kad se preko svega doda i sočna kobasica, dobijate jelo koje može da posluži i kao prilog i kao glavno. Jednostavno, domaće i neodoljivo iz prvog zalogaja. 

Mladi krompirići iz rerne Foto: Profimedia

Sastojci:

  • Mladi krompir
  • 2-3 lista lovora
  • 1-2 kobasice (domaće, dimljene ili sveže)
  • 2-3 čena belog luka (sitno seckana ili izgnječena)
  • So i biber po ukusu
  • Maslinovo ulje
  • Veza sveže mirođije (sitno seckane)
Mladi krompirići iz rerne Foto: Shutterstock

Priprema:

Operite i očistite mladi krompir. Ako su veći, prepolovite ih. Stavite krompir u šerpu sa vodom i lovorovim listom, pa kuvajte 10-ak minuta da omekšaju ali ostanu čvrsti. Ocedite krompir i poređajte u pleh za pečenje. Kobasicu isecite na tanke kolutove ili trakice i rasporedite preko krompira. U činiji pomešajte beli luk, seckanu mirođiju, maslinovo ulje, so i biber. Dobijenim prelivom ravnomerno prelijte krompir i kobasice.

Pecite u unapred zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta, dok krompir ne porumeni, a kobasica se lepo zapeče.

(Kurir.rs/Informer)

Bonus video: Recept za palačinke od sira i krompira

This browser does not support the video element.

00:14
Recept za palačinke od sira i krompira Izvor: instagram recipeincaption