Foto: Dejli Mejl

Degradirajući intervju

PONIŽENJE: Diplomca terali da pleše na konkursu za posao

Umesto da obrate pažnju na njegoive kvalifikacije, od Alena Bejkona su u prodavnici elektronike tražili da igra uz muziku grupe "Daft pank", a zatim su ga pozvali telefonom i rekli da nije dobio posao

Planeta
> 17:14h

LONDON - Kada se javio se na oglas za svoj "posao iz snova" u prodavnici električnih uređaja "Kuris", diplomac Alen Bejkon nije ni sanjao da će doživeti jedno od najvećih poniženja u svom životu.

Bejkon se dobro pripremio za intervju sa poslodavcem istražujući asortiman i poslovanje firme. Međutim, umesto da obrate pažnju na njegove kvalifikacije, u prodavnici su od njega tražili da igra uz muziku grupe "Daft pank".

"Prva stvar koju su zatražili od svih kandidata, bila je da se podelimo u dve grupe i igramo za njih. Osećao sam se veoma poniženo i neprijatno dok sam, obučen u odelo, izvodio glupavu imitaciju robota. Posao mi je zaista potreban, zato sam rekao sebi smešiću se i završiti sa tim. Ipak, iznutra, sve to nije bilo baš prijatno iskustvo za mene."

Bejkon navodi i da je jedan od kandidata bio stariji čovek koji je nedavno dobio dete i ostao bez posla. "On je morao da igra uz rep muziku".

Nekoliko sati nakon degradirajućeg plesanja, Bejkona su pozvali iz firme kako bi mu saopštili da nije dobio posao.