Jednostavan recept

Brza pita od tikvica je sočna i lagana: Kad jednom probate, pravićete je non-stop!

Foto: Natalia Peredniankina / Alamy / Profimedia
U sezoni tikvica nema ništa lakše, lepše i brže nego napraviti pitu od ovog povrća. Lagana je, sočna i ukusna, a uz to recept je toliko jednostavan da ga mogu napraviti i apsolutni početnici u kuhinji. Pa da vidimo kako se pravi pita od tikvica...

Kad dođe leto, domaćice nemaju previše brige oko toga šta će spremiti, pogotovo ako svi ukućani vole tikvice. Ovo lagano letnje povrće lako se kombinuje sa drugim namirnicama, jer je blagog ukusa, a uz to zadržava sočnost u svakom jelu. Ukoliko nemate mnogo vremena za pripremu obroka, receptza pitu od tikvica, objavljen na Jutjub kanalu Moja pekara, postaće vam omiljen čim ga prvi put napravite.

Sastojci:

1 veća tikvica (400g)
3 jaja
200 ml jogurta
100 g sira
4 kašike kukuruznog brašna
4 kašike belog brašna
1 prašak za pecivo
so
biber
susam

Tikvice Foto: Shutterstock

Priprema:

Dobro operite tikvice, odsecite im krajeve, pa ih izrendajte, posolite i stavite malo bibera. Potom im dodajte jaja, jogurt, kukuruzno i pšenično brašno, a onda i prašak za pecivo. Sve dobro izmešajte varjačom, pa dodajte izmrvljen sir, sipajte u pleh koji ste prethodno obložili pek-papirom i pospite susamom.

Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 35 do 40 minuta, pa secite na kriške i služite.

(Kurir.rs/Žena)

 VIDEO: Recept za pitu sa tikvicama koja se lako pravi

This browser does not support the video element.

00:14
Recept za pitu sa tikvicama koja se lako pravi Izvor: Instagram/eczdytincibulut