Nesreća u Mađarskoj: Nataša Kovačević (19) povređena u saobraćajki

SRPSKOJ KOŠARKAŠICI AMPUTIRANA NOGA: Devojke su vrištale i zapomagale!

U saobraćajnoj nesreći na putu između Đera i Šoprona povređeno 16 osoba, među kojima i Nataša Kovačević (19) i Milica Ivanović (25), srpske reprezentativke, a trener ekipe Akoš Fuzi i tim menadžer Peter Tapodi poginuli

Crna Hronika
> 00:00h

ĐER - Strašno! Nataša Kovačević (19) i Milica Ivanović (25), srpske košarkaške reprezentativke i košarkašice mađarskog Đera, povređene su u stravičnom sudaru, koji se juče po podne dogodio na putu između Đera i Šoprona u Mađarskoj. U saobraćajki su poginuli Akoš Fuzi, trener ekipe, i Peter Tapodi, tim menadžer, a lakše i teže povrede zadobilo je još 16 putnika autobusa. Vozač „lade“ kriv Košarkašice su putovale autobusom na pripremnu utakmicu u Šopron, kad je vozilo skrenulo s puta kako bi izbeglo direktan sudar s automobilom koji je prešao u njihov smer. Policija je saopštila da će vozač automobila „lada“ (69), koji je zadobio povrede grudnog koša, nakon oporavka u bolnici biti uhapšen zbog izazivanja teške saobraćajne nesreće. - Nataša Kovačević i Milica Ivanović povređene su u ovoj nesreći, ali su van životne opasnosti. Kovačevićeva je imala povredu noge, a lekari su dali sve od sebe da joj spasu stopalo. Nažalost, u tome nisu uspeli, pa joj je levo stopalo amputirano. Nataša je smeštena u šok-sobu i probudila se nakon operacije, dok je njena saigračica Milica Ivanović ugruvana - pišu mađarski mediji. Kobno prevrtanje Do strahovitog sudara došlo je kad se u traci kojom se autobus sa košarkašicama kretao iznenada pojavio automobil. - Iz još neutvrđenih razloga, automobil „lada“ prešao je u suprotnu traku i direktno išao na autobus. Kako bi izbegao direktan sudar, vozač autobusa je skrenuo s kolovoza. Međutim, „lada“ je ipak udarila u autobus, koji je sleteo s puta i prevrnuo se na bok - prenose mađarski mediji. Na lice mesta odmah su stigle brojne ekipe Hitne pomoći, vatrogasci, ali i helikopteri kako bi što pre izvukli sve povređene iz slupanog autobusa i ukazali im pomoć. - Nažalost, Peter Tapodi, menadžer tima, od zadobijenih povreda preminuo je na licu mesta, dok je trener Akoš Fuzi helikopterom prevezen u najbližu bolnicu. Međutim, njegove povrede bile su ozbiljne, izgubio je mnogo krvi, zbog čega je podlegao povredama - pišu mađarski mediji. Prema rečima očevidaca, prizor na mestu nesreće bio potresan je i jeziv. - Svuda je bilo srče, stvari su bile razbacane po putu... Devojke su vrištale i zapomagale, a neke od njih nisu mogle same da izađu iz prevrnutog autobusa. Bilo je i dosta krvi. Ubrzo su stigle brojne ekipe Hitne pomoći i vatrogasaca, a spasilački helikopteri leteli su iznad olupine autobusa. Scena je bila kao u filmovima - ispričao je mađarskim medijima jedan od očevidaca strašnog udesa.

Ugruvana... Milica Ivanović

Lekari pokušali Nataši da spasu levo stopalo

Evropa žali zbog tragedije Povodom strašne saobraćajne nesreće u Mađarskoj, oglasila se i FIBA. - Ovo je tužan dan, ne samo za evropsku već i za svetsku košarku. Od vitalnog je značaja da se evropska košarkaška porodica ujedini i učini sve što može da pomogne klubu Đer, a posebno porodicama onih koji su izgubili svoje voljene - rekao je Siril Kumans, vršilac dužnosti predsednika FIBA Evropa.

Pomoć igračicama Konzul Srbije u Budimpešti Jelena Cvijanović potvrdila je da je teško povređena srpska reprezentativka Nataša Kovačević zbog čega su lekari morali da joj amputiraju nogu. "Od dežurnog lekara na intenzivnom odeljenju traumatologije u bolnici u Đeru, saznali smo da je Nataša imala ozbiljnu povredu leve noge, zbog čega su morali da joj amputiraju nogu do kolena", rekla je Cvijanovićeva. Nakon operacije Nataša je u stabilnom stanju i život joj nije ugrožen, a druga devojka (reprezetativka Milica Ivanović) je ugruvana i nije zadržana u bolnici, rekla je Cvijanovićeva. Ministarstva sporta i inostranih poslova Srbije pokrenula su državne kapacitete da pomognu košarkaškim reprezentativkama koje su povređene u Mađarskoj.