Recept

Domaća cicvara po receptu naših baka: Tradicionalno jelo na kojem su generacije odrastale

kačamak Foto: Zoonar/MYCHKO, Zoonar GmbH / Alamy / Profimedia
Evo kako da jednostavno napravite cicvaru .

Miris cicvare nekada je najavljivao početak novog dana. Iako se ovo tradicionalno jelo nekada svakodnevno služilo za doručak, danas je gotovo potpuno zaboravljeno. Jednostavno se pravi i veoma je zasitno. Mi vam donosimo jednostavan recept za ovo tradicionalno jelo.

Foto: Pritnscreen

Sastojci:

200 ml vode

1/2 kašičice soli (ako je sir ili kajmak slan, smanjite količinu)

1 kašičica putera ili masti

100 g starog kajmaka

100 g starog sira

4 kašike kukuruznog brašna

Priprema:

Vodu, puter i so staviti na ringlu da provri. Zatim, dodati kajmak i sir pa kuvati uz mešanje da se i jedno i drugo otopi. Tada dodati brašno i kuvati na nižoj temperaturi uz konstantno mešanje dok cicvara ne počne da se odvaja od posude a tada je kuvati još nekoliko minuta, takođe uz konstantno mešanje.

This browser does not support the video element.

00:15
Recept za gustu čorbu sa šargarepom i rezancima Izvor: Instagram/corbatariflerii