Foto: Facebook

Dobijao pretnje na društvenim mrežama

Prvi deklarisani homoseksualac u Crnoj Gori podneo ostavku!

Sada već bivši direktor LGBT Foruma progres Zdravko Cimbaljević zahvalio je medijima na saradnji i praćenju revolucije kada je reč o ljudskim pravima LGBT zajednice u Crnoj Gori

Planeta
> 08:44h

CRNA GORA - Prvi deklarisani homoseksualac u Crnoj Gori i direktor LGBT Foruma progres Zdravko Cimbaljević podneo je danas ostavku u toj organizaciji, rekavši da je situacija u kojoj se našao postala nepodnošljiva.

On je zahvalio medijima na saradnji i, kako je kazao, praćenju istinske revolucije kada je reč o ljudskim pravima LGBT zajednice u Crnoj Gori, javljaju agencije.

"Posebno vam hvala na senzibilitetu i razumevanju osetljivosti ove tematike. Hvala vam na svakom tekstu, fotografiji ili sklonjenom neprimerenom komentaru sa portala", kazao je Cimbaljević, i apelovao na crnogorske medije da nastave da pomažu društveno prihvaćanje LGBT osoba.

LGBT Forum progres organizovao je 24. jula u Budvi prvu gej povorku u Crnoj Gori, koja se, međutim, završila neslavnim bilansom - žestokim sukobom policije i protivnika manifestacije, što je rezultiralo privođenjima, povredama i na kraju evakuacijom brodovima učesnika Parade. Cimbaljević je nakon toga dobio niz pretećih poruka preko društvenih mreža, zbog čega je zatražio od policije da se uradi procena ugroženosti njegove sigurnosti.