Foto: Zorana Jeftić

Niko ne sme biti iznad zakona

LJAJIĆ: Kuriru ne sme da se preti, sve mora da se istraži!

Povodom pretnji kriminalizovanog rukovodstva srpske policije vlasniku Kurira Aleksandru Rodiću, ministar Ljajić poručje da je su prošla vremena kada se medijima pretilo

Politika
> 22:06h

BEOGRAD - Vremena kada se medijima pretilo su prošlost, poručio je danas ministar Rasim Ljajić povodom pretnji kriminalizovanog rukovodstva srpske policije vlasniku Kurira Aleksandru Rodiću i uredniku lista Akter Tihomiru Trišiću. Podsetimo, policijski funkcioneri koji su upleteni u kriminalne radnje u tajnosti su doneli odluku da montiraju hapšenje Aleksandra Rodića i Tihomira Trišića. - Dosad smo odmakli u demokratizaciji i niko u zemlji ne može da odgovara na javno izgovorenu reč. Prošla su vremena kad se medijima pretilo. Sve mora biti istraženo i niko ne sme biti iznad zakona - izjavio je Rasim Ljajić, ministar trgovine i telekomunikacija. Kako Kurir saznaje u državnom vrhu Srbije, kriminalizovano rukovodstvo policije odlučilo je da montira hapšenje vlasnika Kurira Aleksandra Rodića i urednika Aktera Tihomira Trišića. Na montirano hapšenje Aleksandra Rodića vrh MUP odlučio se zbog toga što Kurirdanima izveštava javnost o zloupotrebama, korupciji i organizovanom kriminalu u samom vrhu srpske policije, a Tihomira Trišića zbog intervjua o policijskoj mafiji koji je dao Kuriru.

Spremnost na montiranje hapšenja Aleksandra Rodića i Tihomira Trišića usledila je pošto je kriminalizovani vrh policije danima pokušavao da, preteći i vršeći pritisak, zaustavi medijsko izveštavanje o zloupotrebama u vrhu policije.

Aleksandar Rodić na meti kriminalizovanog vrha policije