recept

Pita sa bundevom od kupovnih kora: Hrskava i sočna poslastica koja mami na zalogaj više

pita sa bundevom Foto: Mykola Lunov / Panthermedia / Profimedia
Kraj nedelje zasladite omiljenim jesenjim kolačem bundevarom.

Među popularnim jesenjim đakonijama, u samom vrhu popularnosti nalazi se pita sa bundevom. Ovaj sočni kolač mami već mirisom, a ko je probao uvek joj se iznova vraćao. Ako ste i vi ljubitelj bundevare, ovaj jednostavan recept morate isprobati. Evo kako da je napravite očas posla.

Sastojci:

1 kg bundeve
pakovanje tankih kora za pitu (oko 500 g)
10-20 kašika šećera (po ukusu)
1 kesica vanilinog šećera
1,5 kašičica cimeta
100 ml ulja
100 ml vode
šećer u prahu za posipanje

Pita od bundeve je nezaobilazni jesenji desert Foto: Shutterstock

Priprema

Očistite bundevu i dobro je izrendajte. Pospite šećerom, cimetom i vanilinim šećerom, promešajte i sklonite sa strane da bundeva dobro upije slatkoću i da pusti sok. Uključite rernu da se greje na 200 °C.

Obložite pleh za pečenje pek-papirom, pa stavite jednu koru, Namažite je uljem, pa preklopite drugom korom, nju namažite uljem i vodom, pa stavite i reću koru. Ponovo namažite ulje i vodu i završite četvrtom korom. Na nju namažite malo soka koji je pustila bundeva, pa preko cele kore rasporedite četvrtinu rendane i ušećerene bundeve. Motajte kore u pitu, pa sve ponavljajte dok ne utrošite materijal.
Kada oblikujete sve, namažite ostatkom ulja i vode, pa ubacite da se peče oko pet do deset minuta na 200 °C, a zatim smanjite na 180 °C i ostavite da se peče dok ne dobije lepu zlatnu nijansu. Kad se ohladi, pospite šećerom u prahu.

This browser does not support the video element.

00:13
Recept za brze posne kuglice kakve još niste probali Izvor: Instagram/goveganchallenge