Promena vlasti u Beogradu

ZORAN BABIĆ: Čekamo sednicu gradske Skupštine!

Ukoliko ne bude te sednice, to je znak da većine u Beogradu nema i da je gradonačelnik Dragan Đilas izgubio legalitet i legitimitet", rekao je Babić

Beograd
> 09:58h

BEOGRAD - Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Zoran Babić rekao je da će ta partija odluku o Beogradu doneti posle 20. septembra kada ističe rok da se održi sednica gradske Skupštine.

"Ukoliko ne bude te sednice, to je znak da većine u Beogradu nema i da je gradonačelnik Dragan Đilas izgubio legalitet i legitimitet", rekao je Babić za Radio-televiziju Srbije (RTS).

Mesto predsednika gradske Skupštine ostalo je upražnjeno nakon što je dosadašnji predsednik Aleksandar Antić postao novi ministar saobraćaja.

Demokratska stranka i koalicija okupljena oko Socijalističke partije Srbije koje čine vlast u glavnom gradu, još se nisu dogovorile o novom predsedniku Skupštine Beograda.

Babić je naveo da SNS pet godina ukazuje na nepravilnosti u radu i funkcionisanju Beograda.

Prema njegovim rečima, Beograd je 31. decembra 2010. Beograd bio zadužen sa oko 50 miliona evra, ali da su u ovom trenutku ta zaduživanja oko 820 miliona evra.

"Ne vidimo nove vrednosti, ne vidimo rešenje za infrastrukturen probleme, a zaduženja su ogromna", ocenio je on i naglasio da Beogradu nedostaje investicija i nema otvaranja novih radnih mesta.

On je naveo da je SNS ukazivao i na funkcionisanje javnih preduzeća i neke kriminalne stvari koje su u njima dešavaju.

Babić je najavio da na redovnom jesenjem zasedanju Skupštine Srbije, koje počinje 1. oktobra, ima nekoliko bitnih zakona, među kojima je i zakon o legalizaciji, jer u Srbiji ima 1.300.000 nelegalnih objekata.

On je najavio i set zakona iz oblasti pravosuđa i to su odluke o imenovanjima sudija Vrhovnog Kasacionog suda, Apelacionog suda, Privrednog suda, zakone o posredovanju i prometu i zakupu nepokretnosti i usklađivanje domaćeg zakonodavstva sa zakonodavstvom EU.

Babić koji je kandidat za predsednika Vaterpolo saveza Srbije, rekao je da je Skupština tog tela zakazana u sredu i da je napravljen dogovor sa igračima i reprezentativcima prema kojima je najveći iznos duga, da se do 2016. dugovanja budu isplaćena.