Evrobasket

OSIROMAŠILI: KS BiH pozajmio novac od igrača

Đedović je, navodno, pozajmio 10.000 konvertibilnih maraka

Košarka
> 07:44h

Finansijske probleme uoči odlaska na Evropsko prvenstvo u Sloveniji, Košarkaški savez Bosne i Hercegovine morao je da rešava pozajmicama.

Mediji prenose da je novac pozajmljen od reprezentativca Nihada Đedovića, od ovog leta člana Bajern Minhena, kao i od nekih prijatelja Saveza. Đedović je, navodno, pozajmio 10.000 konvertibilnih maraka (oko 5.000 evra). "Nije Đedović jedini od koga smo pozajmili novac kako bismo finansirali poslednje troškove na Eurobasketu. Uzeo sam pozajmicu i od još jednog svog prijatelja, u iznosu od 20.000 maraka (oko 10.000 evra). I Igor Stojanović, direktor reprezentacije, od svog prijatelja pozajmio je 10.000 maraka. Morali smo da pozajmljujemo, jer nismo imali rešenja. Od države Bosne i Hercegovine, odnosno Saveta ministara za nastup na Evropskom prvenstvu u Sloveniji dobili smo jednu čitavu nulu, da ne kažem nešto vulgarno", otkrio je generalni sekretar KS BiH Harun Mahmutović. Reprezentacija Bosne i Hercegovine takmičenje u Sloveniji završila je u prvom krugu, pošto je bila četvrta u Grupi B, iza Srbije, Letonije i Litvanije, a ispred Crne Gore i Makedonije.

Ovo nije prvi put da košarkaši pomažu reprezentativne akcije. Argentinci su 2002. godine a i ranije finansirali kompletne prirpreme i troškove odlaska na velika takmičenja (čak i opremu), a nisu uzimali premije za osvojene medalje.