Foto: Damir Dervišagić

Operisala i drugi kuk

SUZANA MANČIĆ IZ BOLNICE: Zaista mi je loše, operacija je bila veoma teška!

Jedva sam stala na svoje noge, rekla Suzana Mančić koja se nalazi u Kliničkom centru Banjica, gde je prošlog petka operisala i drugi kuk

Stars
> 13:40h

Najpoznatija Loto devojka, Suzana Mančić, nedavno je operisala i drugi kuk. Ona se sporo oporavlja i jedva stoji na svojim nogama.

Prošlog petka, u bolnici na Banjici, posle tročasovnog i poprilično komplikovanog hirurškog zahvata, voditeljki Suzani Mančić ugrađen je joj još jedan veštački kuk. Ona i dalje leži na odeljenju ove bolnice, a kući bi trebalo da bude puštena za desetak dana.

Suzana je bila prilično uplašena zbog sporog oporavka. Sa preplašenim izrazom lica dok sedi na krevetu i prima infuziju, tihim glasom je rekla: "Meni je zaista loše. Nije mi ni do poseta, a ni do društva. Gorim od temperature, juče sam primila terapiju i spavala dugo posle toga. Čeka me jako dug oporavak. Znate, za godinu dana, operisala sam oba kuka", priča ozbiljno, tiho.

"Sada sam i ja čelična ledi, sa dva metalna kuka", počela je da se smeje prepoznatljivo, a njeno lice je opet ima prepoznatljiv izraz i sjaj. U posetu joj stiže starija ćerka Teodora. Nosi buket crvenih ruža i bombonjeru, a mamino lice pokriva veliki osmeh.

"Ovo što se meni desilo nasledna je bolest. Zove se koksartroza. To je degenerativno oboljenje perifernih zglobova. Najverovatnije sam to nasledila od majke. Nisam bila ni na kakvim štiklama kada sam pala. Naprotiv. U pola noći sam ustala iz kreveta i otišla da popijem vodu. Ne mogu da vam opišem koliko boli kuk. Kosti uopšte. Verujem da od tog bola ne postoji veći", priča Suzi.

Osvrće se i na prošlu godinu, kada je prvi put operisala kuk. "Kada mi se desio prvi pad, doktor mi je objasnio da ću morati i drugi kuk da operišem. Kada bolujete od te bolesti, neminovno je da se operišu oba kuka, i to do 60. godine. Ja sam znala šta me čeka. Ovaj drugi pad samo je ubrzao stvari. Operacija je bila jako teška, dugo je trajala. Izgubila sam dosta krvi. Kada sam prvi put stala na svoje noge nakon operacije, kako sam bila srećna. Pre toga sam bila vezana za krevet, nisam mogla da ustanem, a to je najgore što može da vam se desi.", priča uzbuđena Mančićeva.