Foto: Rojters

Bio zatočen

Najrobi: Rojters snimio Bosanca kako sa sinom beži iz tržnog centra smrti

Prijatelji Mira Marinovića tvrde da je on na društvenoj mreži Fejsbuk objavio da je zajedno sa sinčićem tri sata bio zatočen, ali da su uspeli da izađu nepovređeni i vrate se kući

Planeta
> 23:52h

ZAGREB - Prilikom terorističkog napada pripadnika somalijske ekstremističke grupe, povezane sa Al Kaidom, u najrobijskom šoping centru se zatekao i Miro Marinović iz Bugojna. Prijatelji Marinovića tvrde da je on na društvenoj mreži Fejsbuk objavio da je zajedno sa sinčićem tri sata bio zatočen, ali da su uspeli da izađu nepovređeni i vrate se kući. U terorističkom napadu na tržni centar u Najrobju, koji se dogodio krajem prošle sedmice, poginulo je 68 osoba,175 je povređeno, a 49 se vodi kao nestalo, saopštio je juče kenijski Crveni krst. Marinović je, kako se navodi, objavio i link na Rojtersovu sliku na kojoj je on kako sa sinom u rukama beži iz šoping centra. Dodaje se da se Marinović u Najrobi preselio u junu, kada je postao zamenik direktora u afričkom delu organizacije Svetskog crkvenog servisa, koju je nakon Drugog svetskog rata osnovalo 37 hrišćanskih crkava iz SAD-a s ciljem iskorenjivanja gladi i siromaštva te promovisanja mira i pravde u svetu. Napominje se da je Marinović do pre četiri godine na Tajlandu radio za International Rescue Committee.

Diplomirao je u Feniksu 2002. godine poslovni menadžment, a međunarodni menadžment magistrirao je u Merilendu 2011. godine.