AUSTRIJA UPOZORENA: ISIL u Evropu šalje borce prerušene u izbeglice!
Foto: AP

Menjaju taktiku

AUSTRIJA UPOZORENA: ISIL u Evropu šalje borce prerušene u izbeglice!

Austrija -
Američke tajne službe saznale su za ove planove dešifriranjem kodiranih telefonskih razgovora između najviših pripadnika terorističke organizacije

BEČ - Teroristička organizacija ISIL namerava da svoje borce u zemlje Zapadne Evrope šalje maskirane u izbeglice, piše nemački "Bild am Sonntag“, koji se poziva na izvore u američkim bezbednosnim agencijama. Austrijski MUP upozoren je o ovim planovima terorista i, kako je saopšteno, radi na njihovom sprečavanju.

Baš iz ovog razloga pooštrena je provera pojedinačnih zahteva za dobijanje azila, a Služba za zaštitu ustavnog poretka i borbu protiv terorizma je takođe na oprezu. Pojačane policijske kontrole na putevima koji sa granica vode u unutrašnjost zemlje, o kojima je Kurir već pisao, rade na sprečavanju ilegalnog ulaska u Austriju.

Američke tajne službe saznale su za ove planove dešifriranjem kodiranih telefonskih razgovora između najviših pripadnika terorističke organizacije. ISIL će svoje borce slati u grupama od po četiri osobe, a oni će biti maskirani u izbeglice kako bi lakše prešli u Tursku. Iz Turske će sa falsifikovanim dokumentima putovati u zemlje Zapadne Evrope, gde će vršiti napade. Američke tajne službe takođe su saznale da teroristi na putovanju neće koristi avione, zbog strogih aerodromskih kontrola.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track