SKANDAL U DONJOJ AUSTRIJI: Egipćanin testerom isekao krst u parku i ostao nekažnjen!
Foto: Prinskrin Hojte

Hrišćani ogorčeni

SKANDAL U DONJOJ AUSTRIJI: Egipćanin testerom isekao krst u parku i ostao nekažnjen!

Austrija -
Nedavno, dok su trajali radovi na renoviranju njegove kuće, Egipćanin je od jednog majstora uzeo električnu testeru, izašao ispred svog dvorišta na javnu travnatu površinu i presekao krst!

BEČ - Egipćanin muslimanske veroispovesti električnom testerom posekao je i oborio krst visok 1,9 metara u parku ispred svoje kuće u mestu Gros Encersdorf u Donjoj Austriji, jer nije želeo da ga gleda svakog dana. Zbog svog čina do sad nije snosio još nikakve posledice.

Još od kad je kupio kuću Egipćanin se žalio komšijama da mu smeta krst sa figurom Isusa, koji se nalazio na javnoj travnatoj površini ispred njegovog dvorišta, piše danas austrijski Hojte.

"Ne želim ga tu. Krst mora biti uklonjen“, govorio je Egipćanin svojim susedima. Nedavno, dok su trajali radovi na renoviranju njegove kuće, Egipćanin je od jednog majstora uzeo električnu testeru, izašao ispred svog dvorišta na javnu travnatu površinu i presekao krst. Prilikom pada krsta oštećena je i figura Isusa koja se nalazila na njemu.Međutim, lokalne vlasti nisu delovale "najprikladnije“.

"Razgovarao sam sa njim. Krst će o njegovom trošku biti postavljen na drugoj lokaciji u istoj ulici“, rekao je Hubert Tomšić (SPÖ), gradonačelnik Gros Encersdorfa.

Građani ovog mesta su o ovom incidentu obavestili članove Slobodarske partije Austrije (FPÖ) koji su juče, zbog oštećenja i omalovažavanja verskih simbola i učenja, podneli prijavu protiv Egipćanina.

Ovaj članak izazvao je i buru komentara, a interesantno je da nema nijednog koji podržava čin Egipćanina.

Pročitajte neke od komentara:

"Kome smetaju hrišćanski simboli, trebalo je da ostane u svojoj zemlji, u kojoj vlada njegova religija. Kad bi mi u bilo kojoj muslimanskoj zemlji na svetu srušili njihov religiozni simbol, tada "Bog ne bi imao milosti“ za nas“.

"Neverovatno je šta mi njima sve nećemo dopustiti da nam rade. Da se radilo o njihovom verskom simbolu napali bi nas sa svih strana da smo rasisti, ksenofobi... Istraga bi prevrnula nebo i zemlja, ali sobzirom da se radilo "samo" o našem verskom simbolu, nema nikakvih posledica! Baš smo daleko dogurali! Niko ne bi trebalo da se čudi, ako ljudi zaista počnu da se mrze!“"Ja bih želeo da "čestitam“ gospodinu gradonačelniku na njegovoj odluci. Pošto u ovoj opštini takođe postoji i jedna crkva, pitam se ako i nju jedan od stanovnika ne želi u svojoj blizini da li bi smo tada i crkvu srušili i sagradili na nekom drugom mestu?“

"Oni postaju sve drskiji, a mi sve pokorniji i ponizniji!“

"...Ako im se ovde ne sviđa, trebalo bi da odu u neku muslimansku zemlju i tamo zatraže azil. Prihvatite već jednom našu kulturu i religiju!!!“

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja